Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κρυφό «πραξικόπημα» του Καναδού πρωθυπουργού για τα όπλα – Η φθηνή δικαιολογία και ο πραγματικός λόγος

Το κρυφό «πραξικόπημα» του Καναδού πρωθυπουργού για τα όπλα – Η φθηνή δικαιολογία και ο πραγματικός λόγος
Ο Trudeau θέτει σε εθνικό επίπεδο το πάγωμα της πώλησης, αγοράς και μεταφοράς όπλων, με άμεση ισχύ και παρακάμπτοντας βουλευτές και πολιτικούς αντιπάλους στο Kοινοβούλιο
Σχετικά Άρθρα

Χρησιμοποιώντας τα περιστατικά ένοπλων επεισοδίων στις ΗΠΑ ως δικαιολογία, ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau δοκιμάζει την ιδέα της απαγόρευσης ή του «παγώματος» των πυροβόλων όπλων στη χώρα από αυτό το καλοκαίρι και τώρα φαίνεται ότι είναι έτοιμος να λάβει μονομερή μέτρα.
Ο Trudeau θέτει σε εθνικό επίπεδο το πάγωμα της πώλησης, αγοράς και μεταφοράς όπλων, με άμεση ισχύ και παρακάμπτοντας βουλευτές και πολιτικούς αντιπάλους στο Kοινοβούλιο.
Το μέτρο θεωρείται «διοικητική πράξη», όπως τα εκτελεστικά διατάγματα που χρησιμοποιούνται από τους προέδρους στις ΗΠΑ ως μέσο για την παράκαμψη του συντάγματος και των ελέγχων και ισορροπιών στην κυβέρνηση.
Τέτοιοι άμεσοι περιορισμοί υπόκεινται συχνά σε εκτεταμένα νομικά εμπόδια και, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, μπορούν να αγνοηθούν από τις πολιτείες και το ευρύτερο κοινό (όπως με τις εντολές Covid τα τελευταία δύο χρόνια).

Η φθηνή δικαιολογία

«Όταν άνθρωποι σκοτώνονται, όταν άνθρωποι πληγώνονται, η υπεύθυνη ηγεσία απαιτεί από εμάς να δράσουμε», είπε ο Trudeau σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (21/10), ανακοινώνοντας το νέο μέτρο.
«Πρόσφατα πάλι, είδαμε πάρα πολλά παραδείγματα φρικιαστικών τραγωδιών με πυροβόλα όπλα», συνέχισε.
Και πάλι, το έναυσμα για τον πόλεμο του Trudeau στα πυροβόλα όπλα στον Καναδά δόθηκε με τους μαζικούς πυροβολισμούς στις ΗΠΑ.

Ο πραγματικός λόγος

Ο ιστότοπος Summit News επισημαίνει πως ο Καναδός πρωθυπουργός και τακτικός συμμετέχων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έδειξε ξαφνικά έντονο ενδιαφέρον για τον έλεγχο των όπλων λίγο μετά τις τεράστιες διαμαρτυρίες των Trucker Convoy ενάντια στις δρακόντειες προσπάθειες του Καναδά με τη νομοθεσία περί των εμβολιαστικών διαβατηρίων για τον Covid.
Οι διαμαρτυρίες των φορτηγατζήδων ενέπνευσαν εκτεταμένη διαφωνία στον Καναδά και η άρνηση των εργαζομένων σε φορτηγά να συμμορφωθούν θα μπορούσε να είχε παραλύσει την αλυσίδα εφοδιασμού της χώρας.
Αυτό οδήγησε σε μια εκστρατεία επίθεσης από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, που επιδιώκουν να παρουσιάσουν το κίνημα κατά των διαβατηρίων ως «τρομοκράτες» απλώς επειδή δεν ήθελαν να υποβληθούν σε μία ιατρική πράξη, χωρίς τη θέλησή τους με τον εμβολιασμό για Covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης