Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni: Η Ιταλία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ – Έχουμε κοινές αξίες

Meloni: Η Ιταλία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ – Έχουμε κοινές αξίες

Απάντηση στα συγχαρητήρια από τον Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ) και τον Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ)

Σχετικά Άρθρα

H νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni δήλωσε έτοιμη να συνεργαστεί στενά με το ΝΑΤΟ δίνοντας στο στίγμα για τηνεξωτερική πολιτική της κυβέρνησής της.
«Έτοιμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ, αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια στρατιωτική συμμαχία: ένα προπύργιο κοινών αξιών που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υπερασπιζόμαστε», επισήμανε στο Twitter σε μια απάντηση στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.
Η Meloni απάντησε σε πολλαπλά συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων της ως πρωθυπουργού.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, απάντησε επίσης στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ότι «οι ΗΠΑ και όλοι οι εταίροι μας στο ΝΑΤΟ μπορούν να βασίζονται σε εμάς για να υποστηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον γενναίο λαό της Ουκρανίας και να επιβάλουμε τη στρατηγική μας συνεργασία».
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ιταλία Sergey Razov επισήμανε νωρίτερα στο TASS ότι δεν περίμενε ότι η Ρώμη θα αλλάξει σημαντικά την πορεία της με μια νέα κυβέρνηση.
Υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις ότι η πολιτική υποστήριξης του Κιέβου και συμμόρφωσης με τις κυρώσεις στη Ρωσία θα συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης