Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέσμευση Orban: Η ΕΕ θα βυθιστεί στην οικονομική κρίση αλλά κανένας Ούγγρος δεν θα μείνει απροστάτευτος

Δέσμευση Orban: Η ΕΕ θα βυθιστεί στην οικονομική κρίση αλλά κανένας Ούγγρος δεν θα μείνει απροστάτευτος
«Θα υπερασπιστούμε το καθεστώς των ανώτατων ορίων στους λογαριασμούς ενέργειας και οι οικογένειες δεν θα μείνουν μόνες τους», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα διατηρήσει την οικονομική σταθερότητα το 2023 και θα υπερασπιστεί το πλαφόν στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών, ακόμα και όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση βυθιστεί στην «οικονομική κρίση», δήλωσε την Κυριακή (23/10/2022) ο εθνικιστής πρωθυπουργός Viktor Orban.
Καθώς η χώρα γιορτάζει την επέτειο της εξέγερσης του 1956 κατά της σοβιετικής κυριαρχίας, ο Orban ο οποίος επανεξελέγη για τέταρτη συνεχή θητεία στις εκλογές του Απριλίου, είπε ότι το επόμενο έτος θα θέσει πολλές προκλήσεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Ένας πόλεμος στα ανατολικά και μια οικονομική κρίση στη Δύση
», είπε ο Orban στους υποστηρικτές του στο Zalaegerszeg, περίπου 200 χλμ δυτικά της Βουδαπέστης.

Οικονομική σταθερότητα

«Το 1956 μάθαμε ότι χρειάζεται ενότητα σε δύσκολες στιγμές... θα διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα, όλοι θα έχουν δουλειά, μπορούμε να υπερασπιστούμε το καθεστώς των ανώτατων ορίων στους λογαριασμούς ενέργειας και οι οικογένειες δεν θα μείνουν μόνες τους», σημείωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Τα ανώτατα όρια στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος είναι ένα βασικό στοιχείο των πολιτικών του Orban, αλλά το κόστος του προγράμματος αυξήθηκε φέτος λόγω της ραγδαίας ανόδου των τιμών της ενέργειας, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταργήσει το ανώτατο όριο για τα νοικοκυριά υψηλότερης χρήσης από την 1η Αυγούστου.

Αλλαγές στον προϋπολογισμό 

Η κυβέρνηση πρόκειται να συζητήσει αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2023 τον Δεκέμβριο.
Ο προϋπολογισμός, που εγκρίθηκε τον Ιούλιο, προέβλεπε οικονομική ανάπτυξη στο 4,1% το 2023, ενώ ο πληθωρισμός εκτιμήθηκε στο 5,2% - προβλέψεις που κατέστησαν παρωχημένες λόγω της διψήφιας αύξησης των τιμών, παρατηρεί το Reuters.
Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 20% τον Σεπτέμβριο και εξακολουθεί να αυξάνεται, ενώ η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 1% το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης