Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ανέλαβε την πρωθυπουργία από τον Draghi η Meloni, που δηλώνει τώρα… ανήσυχη για την ανθεκτικότητα της ΕΕ

Ιταλία: Ανέλαβε την πρωθυπουργία από τον Draghi η Meloni, που δηλώνει τώρα… ανήσυχη για την ανθεκτικότητα της ΕΕ
Aναλυτική συνομιλία διάρκειας μιας ώρας και είκοσι πέντε λεπτών είχε η Meloni με τον προκάτοχό της Mario Drahgi
Σχετικά Άρθρα

Επισήμως πρωθυπουργός της Ιταλίας είναι από την Κυριακή (23/10/2022) η Giorgia Meloni, η οποία παρέλαβε το παραδοσιακό χρυσό καμπανάκι από τον Mario Draghi, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας επί 20 μήνες.
Κατά τη συνάντησή της με τον Draghi, η Ιταλίδα πολιτικός του είπε πως «είναι, οπωσδήποτε, μια στιγμή συγκινησιακά φορτισμένη».
Ο απερχόμενος επικεφαλής της κυβέρνησης και η νέα πρωθυπουργός, είχαν αναλυτική συνομιλία διάρκειας μιας ώρας και είκοσι πέντε λεπτών.
«Αυτή η κυβερνητική ομάδα θα υπηρετήσει τη χώρα με αίσθημα ευθύνης και υπερηφάνεια. Τώρα αφιερωνόμαστε όλοι στην δουλειά», ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter η Meloni.
Ακολούθησε η πανηγυρική συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

H Meloni ανησυχεί για την ΕΕ

Παράλληλα, απάντησε σε μήνυμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen, τονίζοντας: «Πολλές ευχαριστίες, κυρία Πρόεδρε.
Επιθυμούμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της ΕΕ ενώπιον των κοινών προκλήσεων».
Απευθυνόμενη, δε, πάντα μέσω Twitter, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, η Meloni προσέθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, με τα 27 ευρωπαϊκά έθνη, τα οποία συνεργάζονται με στόχο μια καλύτερη Ευρώπη και συνυπάρχουν υπέρ της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Η νέα κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κυβέρνηση της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού για την Ιταλία, Giorgia Meloni ορκίσθηκε στις 10 το πρωί του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου, στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο. Μάλιστα, πριν την τελετή ορκωμοσίας, η Giorgia Meloni είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella.
Όλοι οι υπουργοί ορκίσθηκαν ότι «θα είναι πιστοί στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα σέβονται με αφοσίωση τους νόμους και το Σύνταγμα και ότι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους, προς το απόλυτο συμφέρον του έθνους».
μελονι3.JPG

Οι νέοι υπουργοί

Η κυβερνητική ομάδα απαρτίζεται από την πρωθυπουργό, 24 υπουργούς και 1 υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.
Συνολικά, 6 υπουργοί είναι γυναίκες.
Εννέα ανήκουν στo κόμμα της Meloni Fratelli d’ Italia, πέντε στη Lega πέντε στην Forza Italia και πέντε είναι τεχνοκράτες
Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα υπουργεία, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Meloni στους δημοσιογράφους, το Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Antonio Tajani, της Forza Italia και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Giancarlo Giorgetti από τη Lega, το Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Matteo Piandedozi, ενώο γραμματέας της Lega, Salvini εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών, το υπουργείο Άμυνας ο Guido Grozetto, του κόμματος της Meloni και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Carlo Nordio.
Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Francesco Lollobrigida, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο Paolo Giangrillo.
Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης Meloni είναι 26.
Οι Salvini και Antonio Tajani είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Αποκάλυψη με το Ουκρανικό

Από την Giorgia Meloni του εθνικιστικού Κινήματος της Ιταλίας αδέρφια για την Ιταλία αναμενόταν η αλλαγή στάση της Ιταλίας για το Ουκρανικό και τελικά… ο Silvio Berlusconi ήταν αυτός που εξέφρασε τις αλήθειες για το Ουκρανικό και την εισβολή των ρώσων…
H Giorgia Meloni εμφανίζεται να έχει αναδιπλωθεί από παλαιότερες θέσεις της και στα μάτια πολλών εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων…
Μάλιστα απείλησε τον Silvio Berlusconi ότι με τέτοιες δηλώσεις δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην νέα ιταλική κυβέρνηση...
Οι εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου έδωσαν στην ιταλική δεξιά απόλυτη πλειοψηφία ωστόσο το Ουκρανικό υπονομεύει τα θεμέλια της νέας κυβέρνησης..
Στην κυβέρνηση συμμετέχει ο Salvini (αρχηγός της Lega) και ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της Forza Italia, Silvio Berlusconi.
Η Giorgia Meloni πριν καιρό υποστήριξε ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία ήταν άχρηστες.
Όμως τους τελευταίους μήνες το πολιτικό αφήγημα άλλαξε, και ακόμη και πριν από τις εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου, η Meloni ξεκαθάρισε την της θέση προς το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας την προσέγγιση που ξεκίνησε από τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Draghi: Πίστη στο ΝΑΤΟ και συνέχιση της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.

Ο Silvio Berlusconi είπε αλήθειες…

Ο Silvio Berlusconi είπε αλήθειες αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση και μιλώντας ανεπίσημα σε στελέχη του κόμματος του:
«Έγινε κάπως έτσι: το 2014 στο Μινσκ της Λευκορωσίας, υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας και των δύο νεοσύστατων δημοκρατιών του Donbass για μια ειρηνευτική συμφωνία με όρους ότι καμία πλευρά δεν θα επιτεθεί στην άλλη πλευρά.
Η Ουκρανία ήταν αυτή που σαμπόταρε την συνθήκη ειρήνης αφού ο Ουκρανικός στρατός και παραστρατιωτικές οργανώσεις άρχισαν να επιτίθεται στα σύνορα των δύο δημοκρατιών.
Οι δύο δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk είχαν απώλειες σε στρατιώτες που φτάνουν, μου λένε, σε 5-6-7 χιλιάδες νεκρούς.
Κατά τους κατοίκους του Donbass οι νεκροί ρωσώφωνοι στρατιώτες και άμαχοι μεταξύ 2014 και 2022 έφθασαν τους 14.500.
Έρχεται ο Zelensky στην εξουσία της Ουκρανίας, συνέχισε ο Silvio Berlusconi και οι επιθέσεις στις δύο δημοκρατίες τριπλασιάστηκαν».
Ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος, ήταν αντίθετος σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία εμπλοκής της Ρωσίας, αντιστάθηκε, αλλά δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από όλη τη Ρωσία.
Και τότε αποφασίζει να εφεύρει μια ειδική επιχείρηση.
«Μπήκε στην Ουκρανία και βρέθηκε αντιμέτωπος με μια απροσδόκητη και απρόβλεπτη κατάσταση αντίστασης από τους Ουκρανούς, οι οποίοι άρχισαν να λαμβάνουν χρήματα και όπλα από τη Δύση από την τρίτη μέρα της εισβολής.
Και ο πόλεμος, αντί να είναι επιχείρηση δύο εβδομάδων, έγινε πόλεμος διακοσίων και πλέον ημερών.
Αυτή είναι η κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία» τόνισε ο Silvio Berlusconi


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης