Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της Ρωσίας και κατά του ΝΑΤΟ στην Ιταλία – «Καμία πίστωση χρόνου στη Meloni»

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της Ρωσίας και κατά του ΝΑΤΟ στην Ιταλία – «Καμία πίστωση χρόνου στη Meloni»
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους ενάντια σε οποιαδήποτε υποστήριξη -πολιτική, στρατιωτική και οικονομική- στο καθεστώς του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Piazza De Ferrari στη Γένοβα, την πόλη-λιμάνι της Ιταλίας το Σάββατο (22/10/2022) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, το ΝΑΤΟ και τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο.
«Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε για την υποστήριξη της εξόδου της Ιταλίας από το ΝΑΤΟ, ενάντια στις κυρώσεις και όλες τις οικονομικές και στρατιωτικές φρικαλεότητες στις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να συμμορφωθούμε» δήλωσαν οι διοργανωτές στο Tass καταγγέλλοντας την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους «ενάντια σε οποιαδήποτε υποστήριξη -πολιτική, στρατιωτική και οικονομική- στο καθεστώς του Κιέβου, καθώς και στο γεγονός ότι η εξωτερική πολιτική της Ιταλίας διαμορφώνεται στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες και όχι στη Ρώμη».

Στα βήματα του Draghi η Meloni

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, η νέα ιταλική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί την εξωτερική πολιτική που ασκούσε προηγουμένως ο Mario Draghi.
«Είμαι δύσπιστος.
Δεν νομίζω ότι η θέση της Ρώμης για τη Ρωσία μπορεί να αλλάξει», είπε ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης.
Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni, έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνησή της θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, αλλά ταυτόχρονα θα τηρήσει τη γραμμή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ειδικά στις σχέσεις με τη Μόσχα.

«Ελεύθερη Ιταλία»

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου άνοιξαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Ελευθερία στους λαούς, Ελεύθερη Ιταλία από την κυριαρχία των ΗΠΑ και της ΕΕ.»
Μερικοί συμμετέχοντες έφεραν ρωσικές σημαίες.
Οι Ιταλοί που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρήθηκαν επίσης για τη «μονόπλευρη κάλυψη των ειδήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας που «επιβλήθηκαν από το διευθυντήριο των Βρυξελλών.
Μία ακόμα συγκέντρωση με παρόμοιο περιεχόμενο έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (23/10/2022) στη Νάπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης