Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανός ναύαρχος προειδοποιεί: Να τεθούν σε θέση μάχης οι ΗΠΑ - Η Κίνα θα μας αιφνιδιάσει και θα εισβάλλει στην Ταϊβάν το 2022

Αμερικανός ναύαρχος προειδοποιεί:  Να τεθούν σε θέση μάχης οι ΗΠΑ - Η Κίνα θα μας αιφνιδιάσει και θα εισβάλλει στην Ταϊβάν το 2022
Tο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι σε θέση μάχης σε σχέση με την Κίνα και τη Ρωσία, προειδοποιεί ο Αμερικανός ναύαρχος
Σχετικά Άρθρα

Ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι η Κίνα θα εισβάλλει στην Ταϊβάν εντός του 2022.
Όταν μιλάμε για το «παράθυρο 2027», θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το «παράθυρο 2022» ή «2023», δήλωσε ο ναύαρχος Michael Gilday.
Το «παράθυρο 2027» αναφέρεται σε εκτίμηση του απόστρατου ναύαρχου Phil Davidson, πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ, ο οποίος πιστεύει πως η Κίνα θα μπορούσε να εισβάλει εντός έξι ετών στην Ταϊβάν.
Ο Gilday τονίζει, πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι σε θέση μάχης σε σχέση με την Κίνα και τη Ρωσία.
Ο Αμερικανός ναύαρχος βασίζεται σε σχόλια που έκανε ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping τις προηγούμενες, αν και ο Κινέζος ηγέτης επανέλαβε μόνο ότι επιδιώκει «ειρηνική επανένωση» με την Ταϊβάν, αλλά δεν θα αποκλείσει τη χρήση βίας.

Η εισβολή

«Δεν είναι μόνο αυτό που λέει ο πρόεδρος Xi, αλλά είναι το πώς συμπεριφέρονται και τι κάνουν οι Κινέζοι», σημείωσε ο Gilday.
«Αυτό που έχουμε δει τα τελευταία 20 χρόνια είναι ότι έχουν υλοποιήσει καθετί για το οποίο είχαν δεσμευθεί και μάλιστα νωρίτερα του αναμενομένου.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πάντα προειδοποιούν ότι η Κίνα σχεδιάζει να εισβάλει στην Ταϊβάν κάτι που όμως θα απαιτούσε τη μεγαλύτερη αμφίβια εισβολή στη στρατιωτική ιστορία.
Εάν η Κίνα επιλέξει να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Ταϊβάν, πιθανότατα αρχικά θα επιλέξει έναν αποκλεισμό, τον οποίο προσομοίωσε σε ασκήσεις άνευ προηγουμένου γύρω από το νησί ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi στην Ταϊπέι.

Τα αμερικανικά όπλα

Η προειδοποίηση του Gilday έρχεται καθώς οι ΗΠΑ εργάζονται για να στείλουν τεράστιες ποσότητες όπλων στην Ταϊβάν.
Αν και γίνεται στο όνομα της αποτροπής, οι ενέργειες και η ρητορική της Κίνας καθιστούν σαφές ότι η μεγαλύτερη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ταϊβάν θα καταστήσει πιο πιθανή την κινεζική στρατιωτική δράση.

Και ο Blinken στο ίδιο μήκος κύματος

Την εκτίμηση ότι η Κίνα, υπό τον Xi Xiping, κινείται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο προς την προσάρτηση της Ταϊβάν, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken.
Η κυβέρνηση της Κίνας συνεχίζει τα σχέδιά της να προσαρτήσει την Ταϊβάν σε ένα πολύ ταχύτερο χρονοδιάγραμμα υπό τον Xi δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις για παγκόσμια οικονομική αναταραχή εάν η Ταϊβάν καταληφθεί.
«Η Κίνα διατηρεί το δικαίωμα της άσκησης βίας επί της Ταϊβάν», δηλώνει εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης