Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εγκληματίες στις ΗΠΑ ξόδεψαν τα επιδόματα ανεργίας του COVID19 σε ναρκωτικά και όπλα

Οι εγκληματίες στις ΗΠΑ ξόδεψαν τα επιδόματα ανεργίας του COVID19 σε ναρκωτικά και όπλα
Σύμφωνα με την έκθεση, υπολογίζεται ότι καταβλήθηκαν 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε απατεώνες.
Το Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ (OIG) είπε ότι οι εγκληματίες έκλεψαν δισεκατομμύρια δολάρια σε χρήματα για την ανεργία που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και χρησιμοποίησαν μερικά από αυτά για να αγοράσουν ναρκωτικά και όπλα.
Το Κογκρέσο, τον Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα βοήθειας για την ανεργία για Αμερικανούς που δεν ήταν σε θέση να εργαστούν ως αποτέλεσμα των lockdown, βάσει του νόμου Coronavirus Aid, Relief and Economic Security (CARES).
Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, η OIG ανέφερε ότι μεταξύ τεσσάρων πολιτειών εστίασε την έρευνά της στην Καλιφόρνια, τη Τζόρτζια, το Κεντάκι και το Μίσιγκαν και συνολικά 30,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 71,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την Πανδημική Βοήθεια για την Ανεργία και την Ομοσπονδιακή Πανδημική Αποζημίωση Ανεργίας που χορηγήθηκε καταβλήθηκε λανθασμένα.
Σύμφωνα με την έκθεση, υπολογίζεται ότι καταβλήθηκαν 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε απατεώνες σε αυτές τις πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των «εγκληματικών επιχειρήσεων» που ανακάλυψαν ότι η απάτη λόγω ανεργίας είναι ένα «έγκλημα χαμηλού κινδύνου και υψηλής ανταμοιβής».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης