Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το χρέος των Ρώσων μειώθηκε για πρώτη φορά σε επτά χρόνια

Το χρέος των Ρώσων μειώθηκε για πρώτη φορά σε επτά χρόνια
Το μέσο χρέος στεγαστικών δανείων ανά δανειολήπτη αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 κατά 35% σε ετήσια βάση στα 3,3 εκατομμύρια RUB.
Μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης, το χρέος των Ρώσων δανειοληπτών μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 για πρώτη φορά σε επτά χρόνια και διαμορφώθηκε στο 11,4% έναντι 11,6% στην αρχή του έτους.
Ο δείκτης αντικατοπτρίζει πόσο από το εισόδημά του κατευθύνει ένας πολίτης για να πληρώσει δάνεια.
Τη μεγαλύτερη συμβολή στην επιβάρυνση του χρέους έχουν παραδοσιακά τα ακάλυπτα δάνεια, το μερίδιό τους μειώθηκε περισσότερο: στο 5,7% από 6% στην αρχή του έτους.
Ο τομέας των δανείων αυτοκινήτων έχασε 0,1 ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας στο 0,7%.
Η επιβάρυνση των στεγαστικών δανείων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα - 2,4%.
Το μόνο τμήμα που παρουσίασε ανάπτυξη ήταν οι πιστωτικές κάρτες, το φόρτο σε αυτές αυξήθηκε κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 2,7%.

Ο συνολικός αριθμός των τραπεζικών δανειοληπτών το πρώτο εξάμηνο μειώθηκε από 42,4 εκατομμύρια σε 42,1 εκατομμύρια λόγω των αυστηρότερων προτύπων δανεισμού και της χαμηλότερης ζήτησης για δάνεια, αναφέρει η επισκόπηση.

Το συνολικό χρέος των πολιτών προς τις τράπεζες για το δεύτερο τρίμηνο για όλους τους τύπους δανείων μειώθηκε κατά 400 δισεκατομμύρια ρούβλια.
Ο όγκος των νέων δανείων που εκδόθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους μειώθηκε κατά 48,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθε σε 1,08 τρισεκατομμύρια ρούβλια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Πιστωτικών Ιστοριών.
Το μέγεθος των νέων στεγαστικών δανείων αυξάνεται δυναμικά στο πλαίσιο της αύξησης των τιμών των κατοικιών και του διογκωμένου κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο στο πλαίσιο προνομιακών προγραμμάτων από προγραμματιστές, αναφέρει η κριτική.
Το μέσο χρέος στεγαστικών δανείων ανά δανειολήπτη αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 κατά 35% σε ετήσια βάση στα 3,3 εκατομμύρια RUB. Ο μέσος αριθμός ενεργών δανείων για όλους τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων ανήλθε σε 1,77 μονάδες και το μέσο χρέος αυξήθηκε κατά 11% σε 1,61 εκατομμύρια ρούβλια. Το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκε το ποσοστό των δανειοληπτών με ληξιπρόθεσμες άνω των 90 ημερών (0,75%, ή 70.000 άτομα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης