Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elon Musk: Μια παγκόσμια οικονομική ύφεση μπορεί να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2024

Elon Musk: Μια παγκόσμια οικονομική ύφεση μπορεί να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2024
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, έχει επίσης προειδοποιήσει για οικονομική αναταραχή στο μέλλον.
Σχετικά Άρθρα
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, πιστεύει ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση μπορεί να διαρκέσει ακόμη ενάμιση χρόνο, δηλαδή μέχρι τα μέσα του 2024.
Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων στο Twitter ο Musk είπε ότι η ύφεση θα μπορούσε να συνεχιστεί «μέχρι την άνοιξη του ’24».
Οι δηλώσεις ήρθαν ως απάντηση σε ένα tweet από τον Shibetoshi Nakamoto, το διαδικτυακό όνομα του συνδημιουργού του Dogecoin, Billy Markus, ο οποίος σημείωσε ότι οι τρέχοντες αριθμοί του κορωνοϊού «είναι στην πραγματικότητα αρκετά χαμηλοί.
Υποθέτω ότι το μόνο για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε τώρα είναι η επικείμενη παγκόσμια ύφεση και η πυρηνική αποκάλυψη».
«Σίγουρα θα ήταν ωραίο να έχουμε έναν χρόνο χωρίς να συμβεί ένα φρικτό παγκόσμιο γεγονός», απάντησε ο Musk.
Το Tesla Owners Silicon Valley, ένας λογαριασμός στο Twitter με σχεδόν 600.000 οπαδούς, ρώτησε στη συνέχεια τον Musk πόσο καιρό πίστευε ότι θα διαρκούσε η ύφεση, και εκείνος απάντησε: «Απλά μαντεύω, αλλά πιθανώς μέχρι την άνοιξη του ’24».
Το παγκόσμιο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6% το 2021, αλλά αναμένεται να επιβραδυνθεί σε 3,2% φέτος και 2,7% το 2023, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αυτό θα σήμαινε τον πιο αδύναμο ρυθμό ανάπτυξης από το 2021 εκτός της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008 και τη σύντομη βουτιά στις πρώτες ημέρες της πανδημίας του Covid.
Η Federal Reserve προβλέπει ότι το ΑΕΠ στις ΗΠΑ θα αυξηθεί μόλις 0,2% φέτος και 1,2% το 2023.
Ο Musk γίνεται ο τελευταίος επιχειρηματίας που εκφράζει επιφυλάξεις για την οικονομία.
Σε ένα tweet την Τετάρτη 19/10, ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, είπε ότι είναι καιρός να «χτυπήσουμε τις καταπακτές» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα δύσκολα οικονομικά νερά.
Αυτό το tweet συνόδευε ένα βίντεο του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, ο οποίος είπε σε συνέντευξη στο CNBC ότι πιστεύει ότι υπάρχει «καλή πιθανότητα» ύφεσης στις ΗΠΑ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, έχει επίσης προειδοποιήσει για οικονομική αναταραχή στο μέλλον.
Το σχόλιο του Musk ήρθε επίσης εν μέσω μιας δύσκολης εβδομάδας για την Tesla καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχασε τις εκτιμήσεις εσόδων και προειδοποίησε για ενδεχόμενο έλλειμμα παράδοσης φέτος.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των αναλυτών, εξέφρασε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οικονομία των ΗΠΑ από άλλα μέρη του κόσμου.
Σημείωσε τον αντίκτυπο που έχουν οι αυξήσεις των επιτοκίων στην οικονομία.
«Οι ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα μέσα, η Βόρεια Αμερική είναι σε αρκετά καλή υγεία», είπε.
«Λίγο από αυτό αυξάνει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε, αλλά νομίζω ότι τελικά θα το συνειδητοποιήσουν και θα μειώσουν ξανά, νομίζω».
Ωστόσο, είπε ότι η Κίνα βρίσκεται σε «μια έξαρση μιας ύφεσης» που οδηγείται από την αγορά ακινήτων, ενώ η Ευρώπη «έχει μια ύφεση που οφείλεται στην ενέργεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης