Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται... πόνος και για την Adidas: Συγκέντρωση αποθέματος, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες - Το φαινόμενο του «bullwhip»

tags :
Έρχεται... πόνος και για την Adidas: Συγκέντρωση αποθέματος, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες - Το φαινόμενο του «bullwhip»
Η Adidas είπε ότι η πιο ζοφερή προοπτική αντανακλά την επιδείνωση των τάσεων της κίνησης των καταστημάτων στην Κίνα και την επιβράδυνση της ζήτησης στις δυτικές αγορές από τον Σεπτέμβριο

Ζοφερή είναι η κατάσταση και για την Adidas εξαιατίας της συσσώρευσης απούλητων προϊόντων  καθώς η καταναλωτική ζήτηση εξασθενεί σε όλη την Κίνα και τις δυτικές αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η εταιρεία βλέπει τις μετοχές της να κατρακυλούν έως και 10%, έχοντας χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κολοσσός της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης έρχεται ως συνέχεια μιας σειρά δυσάρεστων εξελίξεων, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κάσπερ Ρόρστεντ, ετοιμάζεται να αποχωρήσει το 2023 μετά από μια ταραχώδη εξαετή θητεία.
Είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία προειδοποιεί για τα εν λόγω προβλήματα σε μόλις τρεις μήνες.
Πρόκειται για το φαινόμενο του «bullwhip», όταν η εταιρεία προβλέπει ως αποτέλεσμα μια «υπερβολή αποθέματος».
Η Adidas αναφέρει ότι τα έσοδα ολόκληρου του έτους θα είναι μονοψήφια.

«Τρικυμία»

Στο μεταξύ, οι μετοχές της Adidas έχουν χάσει όλα τα κέρδη που σημειώθηκαν κατά την εξαετή θητεία του Ρόρστεντ, αφήνοντας τη γερμανική εταιρεία με αξία περίπου το ένα έκτο αυτής της ανταγωνίστριας Nike Inc.
Η Adidas είπε ότι η πιο ζοφερή προοπτική αντανακλά την επιδείνωση των τάσεων της κίνησης των καταστημάτων στην Κίνα και την επιβράδυνση της ζήτησης στις δυτικές αγορές από τον Σεπτέμβριο, που οδηγεί σε μεγάλο απούλητο απόθεμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης