Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, με επίκεντρο τα εταιρικά κέρδη και την απόδοση των ομολόγων - Στο +2,31% ο S&P 500, ο Nasdaq +2,17%

Ράλι στη Wall, με επίκεντρο τα εταιρικά κέρδη και την απόδοση των ομολόγων - Στο +2,31% ο S&P 500, ο Nasdaq +2,17%
Διευρύνθηκαν οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι Κεντρικές τράπεζες θα συνεχίζουν τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων, με δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη.
Σχετικά Άρθρα
Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται σήμερα Παρασκευή 21/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις εκθέσεις εταιρικών κερδών που παρουσιάστηκαν όπως της Verizon και της American Express, αλλά και τις προοπτικές για αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve.
Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από τα υψηλά τους μετά από μια αναφορά της Wall Street Journal ότι αξιωματούχοι της Fed ανησυχούν για υπερβολική σύσφιξη με μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων.
Συγκεκριμένα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της Fed προσβλέπουν σε νέα άνοδο των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου 2022, ενώ ορισμένοι έχουν αρχίσει να σηματοδοτούν την επιθυμία τους να επιβραδύνουν τον ρυθμό των αυξήσεων σύντομα.

Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο +2,34%, στις 31.042 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει οριακή άνοδο +2,31%, στις 3.750 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει και αυτός +2,17%, στις 10.845μονάδες
2221.JPG

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς πραγματοποιεί άλμα 6 μονάδων βάσης στο 4,29%.

Στα επιχειρηματικά νέα, σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν τα κέρδη της Verizon στο γ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος από τις ΗΠΑ.
Τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 23% σε ετήσια βάση, στα 5 δισ. δολάρια.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,32 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 1,29 δολάρια ανά μετοχή.
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 34,2 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 4% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 33,8 δισ. δολάρια.
Επίσης, κέρδη και έσοδα με μικρή αύξηση σε ετήσιο επίπεδο και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοίνωσε η American Express στο γ' τρίμηνο του 2022, με τον κολοσσό των χρηματοπιστωτικών πληρωμών να κάνει λόγο για «μεικτά σήματα» από την οικονομία.
Τα κέρδη της American Express διαμορφώθηκαν σε 1,88 δισ. δολάρια ή 2,47 δολάρια ανά μετοχή έναντι κερδών 1,83 δισ. δολαρίων ή 2,27 δολαρίων ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2021..
Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 13,56 δισ. δολάρια έναντι 10,93 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 13,52 δισ. δολαρίων.
Αναφορικά με το twitter, σε «άδειασμα» των δηλώσεων του Elon Musk για μαζικές απολύσεις στο προσωπικό της εταιρείας, εφόσον κλείσει η συμφωνία εξαγοράς των δύο πλευρών, ύψους 44 δισ. δολαρία, προχώρησε η διοίκηση του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου.
Δημοσίευμα της The Washington Post ανέφερε πως ο Musk δήλωσε σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για το deal πως θα προχωρήσει στην απόλυση του 75% των 7.500 συνολικά εργαζομένων της Twitter, με στόχο να μειώσει τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων κοντά στα 2.000 άτομα.
Η WAPO σημείωσε πως η τωρινή διοίκηση της Twitter προσπαθεί να μειώσεις τις δαπάνες προσωπικού κατά 800 εκατ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, απολύοντας το 25% επί του συνολικού προσωπικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Σχολιάζοντας τα παραπάνω, η διοίκηση της Twitter έστειλε εσωτερικό mail στους υπαλλήλος της, λέγοντας πως δεν σχεδιάζοντας μαζικές περικοπές θέσεων.

Βουτιά καταγράφεται στο φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου στο -10% στα 114 ευρώ, μετά τις σημερινές αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής.
Πτωτικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου, με τo brent -0,85% στα 91,6 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό -1% στα 83,7 δολ. το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.
Το γεν διεύρυνε την πτώση του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των αρχών ότι θα παρέμβουν για να ανακόψουν την πτώση του νομίσματος.
Υποχώρησε περισσότερο από 1% στα 151,80 ανά δολάριο, σε νέο χαμηλό 32 ετών, με τους traders να προσπαθούν να σταθμίσουν το πότε θα παρέμβουν οι ιαπωνικές αρχές.
Η απώλεια του επιπέδου των 150 δολαρίων μπορεί να αυξήσει την πίεση στις αρχές να δράσουν.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο τουΗ ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,978 δολ./ευρώ.

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Διευρύνθηκαν οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι Κεντρικές τράπεζες θα συνεχίζουν τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων, με δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη.
Εν τω μεταξύ, η παραίτηση της Liz Truss από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, προσθέτει ένα στρώμα αβεβαιότητας στις αγορές που αντισταθμίζεται από τα τριμηνιαία αποτελέσματα των εταιριών στις ΗΠΑ τα οποία βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ότι αναμενόταν.

Ο δείκτης DAX στη Γερμανία διαπραγματεύτηκε στο -0,29%, στις 12,730 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι σημείωσε πτώση -0,85%, στις 6,035 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε επίσης απώλειες -0,62%, στις 21.567 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο +0,37%, στις 6,969 μονάδες
europe_klisimo_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης