Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Pfizer προκαλεί: Αυξάνει έως 400% τις τιμές των εμβολίων covid έως και 130 δολάρια η δόση - Θα επιβαρύνει τους ανασφάλιστους;

Η Pfizer προκαλεί: Αυξάνει έως 400% τις τιμές των εμβολίων covid έως και 130 δολάρια η δόση - Θα επιβαρύνει τους ανασφάλιστους;
Περίπου 14,8 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έλαβαν ενισχυτική εμβόλια κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες από την κυκλοφορία των νέων εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Η Pfizer αναμένεται να τετραπλασιάσει την τιμή του εμβολίου της για τον Covid-19 σε περίπου 110 έως 130 δολάρια ανά δόση μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος αγοράς της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Pfizer, Angela Lukin.
Η Lukin είπε ότι αναμένει πως το εμβόλιο -προς το παρόν παρέχεται δωρεάν σε όλους από την κυβέρνηση- θα διατεθεί χωρίς κόστος σε άτομα που έχουν ιδιωτική ασφάλιση ή ασφάλιση επί πληρωμή από το κράτος.
Το Reuters νωρίτερα την Πέμπτη 20/10 ανέφερε ότι η Wall Street περίμενε τέτοιες αυξήσεις τιμών λόγω της χαμηλής ζήτησης για εμβόλια Covid, πράγμα που σήμαινε ότι οι κατασκευαστές εμβολίων θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές για να ανταποκριθούν στις προβλέψεις εσόδων για το 2023 και μετά.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πληρώνει επί του παρόντος περίπου 30 δολ. ανά δόση στην Pfizer και τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech SE 22.
Το 2023, η αγορά αναμένεται να περάσει στην ιδιωτική ασφάλιση μετά τη λήξη της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία των ΗΠΑ.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η τιμή των ΗΠΑ για το εμβόλιο Covid-19 αντανακλά τη συνολική του σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και διασφαλίζει ότι η τιμή δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την πρόσβαση των ασθενών», είπε η Lukin
Δεν είναι ακόμη σαφές τι είδους πρόσβαση θα έχουν στο εμβόλιο άτομα χωρίς ασφάλιση υγείας.

Τι θα γίνει με τους ετήσιους εμβολιασμούς; 

Η Pfizer είπε ότι αναμένει ότι η αγορά Covid-19 θα είναι περίπου το μέγεθος της αγοράς εμβολίων γρίπης σε ετήσια βάση για ενήλικες, αλλά ότι η παιδιατρική αγορά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να δημιουργηθεί με βάση τα εμβόλια που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής.
Μέχρι στιγμής, η κυκλοφορία των ενημερωμένων ενισχυτικών βολών Covid-19 στις ΗΠΑ που στοχεύουν τόσο στο αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού όσο και στο στέλεχος Omicron υστερεί σε σχέση με το περσινό ποσοστό, παρά το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι ήταν κατάλληλοι για τις δόσεις.
Περίπου 14,8 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έλαβαν ενισχυτική εμβόλια κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες από την κυκλοφορία των νέων εμβολίων.
Τις πρώτες έξι εβδομάδες της εκστρατείας επανεμβολιασμού του 2021, πάνω από 22 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν το τρίτο εμβόλιο, παρόλο που μόνο ηλικιωμένοι και ανοσοκατεσταλμένοι ήταν επιλέξιμοι σε εκείνο το σημείο.
Η Lukin είπε ότι δεν αναμένει ότι η αγορά των εμβολίων θα μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023 «το νωρίτερο».
Η κίνηση εξαρτάται από την εξάντληση της συμβατικής προμήθειας από την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης