Τελευταία Νέα
Διεθνή

Great Reset: Ξεκινούν να πωλούν έντομα ως τρόφιμα για να «βοηθήσουν» τους φτωχούς να περάσουν τον χειμώνα - Δυστοπία

Great Reset: Ξεκινούν να πωλούν έντομα ως τρόφιμα για να «βοηθήσουν» τους φτωχούς να περάσουν τον χειμώνα - Δυστοπία
Εσύ θα φας ζωύφια;
Σχετικά Άρθρα

Μια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο ολοκληρώνει τα σχέδιά της να αποθηκεύει έντομα στα ράφια της και να τα εμπορεύεται ως φθηνή πηγή τροφής για ανθρώπους που δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά να ταΐσουν τις οικογένειές τους εν μέσω ραγδαίου πληθωρισμού και κρίσης κόστους ζωής.
Η Daily Mail αναφέρει ότι ο Aldi σκέφτεται να εφοδιάσει «βρώσιμα» ζωύφια και να παράσχει κιτ συνταγών στους γονείς για να προετοιμάσουν σκουλήκια και γρύλους για τα πεινασμένα παιδιά τους.
Τα πιθανά προϊόντα της σειράς περιλαμβάνουν «βιώσιμα» μπιφτέκια κρίκετ, καθώς και «ψήγματα» και «κιμάς».

Μπορεί να νομίζατε πως δεν θα μπορούσε να γίνει πιο δυστοπικό, το σούπερ μάρκετ εμπλέκεται με μια τηλεοπτική εκπομπή παιχνιδιών στην οποία οι «αγρότες» των εντόμων θα προβάλλουν τα ζωύφια ως το «επόμενο μεγάλο πράγμα», σύμφωνα με την έκθεση.
Ένας από τους διαγωνιζόμενους, ο Aaron Thomas, σχολίασε: «Είμαστε σε μια αποστολή να αλλάξουμε τις αντιλήψεις για τα έντομα ως τροφή. είναι μια από τις πιο βιώσιμες πηγές πρωτεΐνης στον κόσμο».
Ο Τόμας ισχυρίζεται περαιτέρω ότι οι γρύλοι περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από το βοδινό κρέας, προσθέτοντας: «Θέλουμε να υιοθετήσουμε την κατανάλωση ζωύφιων ως mainstream. Αν καταφέρουμε να βρεθούμε μπροστά στο κοινό του Aldi, θα ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία».
Η κίνηση είναι η πιο πρόσφατη σε μια αυξανόμενη τάση ώθησης της κατανάλωσης ζωύφιων στις μάζες ως τρόπο «σωτηρίας του πλανήτη».

Πρόσφατα, η καναδική εταιρεία The Aspire Food Group δεσμεύτηκε να παράγει 9000 τόνους εντόμων ετησίως για κατανάλωση από τον άνθρωπο και τα κατοικίδια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του μεγαλύτερου κέντρου επεξεργασίας τροφίμων κρίκετ στον κόσμο.

Εκτός από τους γρύλους, τα σκουλήκια και τα σκουλήκια είναι επίσης η επόμενη μεγάλη... ιδέα στην Ευρώπη.

Τι θα λέγατε για μια σαλάτα με ζιζάνια; Και γιατί να μην ξεπλύνετε την τροφή σας με σκουλήκια;
Το 2020, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε δύο άρθρα στον ιστότοπό του, τα οποία διερεύνησαν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξοικειωθούν με την ιδέα να τρώνε ζιζάνια, ζωύφια και να πίνουν νερό αποχέτευσης προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2.
Ένα ξεχωριστό άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του WEF περιέγραψε πώς οι άνθρωποι μπορούν να προετοιμαστούν ώστε να απολαμβάνουν την κατανάλωση «φαγητού» που στην αρχή μπορεί να ακούγεται αηδιαστικό.

Το  Great Reset έχει να κάνει με την επιβολή δραστικής μείωσης του βιοτικού επιπέδου για τους λαούς που θα τους αναγκάσει να βάλουν ζωύφια, ζιζάνια και λύματα στο μενού, ενώ οι ελίτ του Νταβός συνεχίζουν να γλεντούν με την καλύτερη κουζίνα στους χρυσελεφάντινους πύργους τους.

Εσύ θα φας ζωύφια;

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης