Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin - Zelensky επιδιώκει ο Erdogan – Πιο διαλλακτικός ο Ρώσος πρόεδρος – Τι απαντά το Κρεμλίνο

Συνάντηση Putin - Zelensky επιδιώκει ο Erdogan – Πιο διαλλακτικός ο Ρώσος πρόεδρος – Τι απαντά το Κρεμλίνο
Η ειρήνη δεν έχει χαμένους υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα

Συνομιλίες τόσο με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin όσο και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky επιδιώκει να έχει στο άμεσο μέλλον ο Τούρκος πρόεδρος, Rejep Tayip Erdogan σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια διαπραγματευτική λύση που θα βάλει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας.
«Είδα ότι ο κ.Putin είναι πολύ πιο ήπιος και πιο ανοιχτός στον διάλογο τώρα από ό,τι στο παρελθόν.
Θα δούμε τι αποτελέσματα θα έχουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, θα ακούσουμε και τους δύο ηγέτες» υποστήριξε ο Erdogan σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν, όπου παρευρέθηκε σε τελετή εγκαινίων αεροδρομίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική εφημερίδα Hyrriyet, ο Erdogan εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να οργανώσει μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
«Ελπίζουμε να συνεχίσουμε την πορεία προς την ειρήνη φέρνοντας τους δύο ηγέτες κοντά.
Πιστεύω ότι η ειρήνη δεν έχει χαμένους» φέρεται να υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει διατυπώσει πολλές φορές κατά το παρελθόν την πρόθεση του – χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής – να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους δύο προέδρους.

Τι απαντά το Κρεμλίνο

Ο πρόεδρος Putin είναι από την αρχή ανοιχτός στο διάλογο με την Ουκρανία υποστήριξε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, υποστηρίζοντας πως το Κίεβο είναι αυτό που έχει αλλάξει τη θέση του και αρνείται τις συνομιλίες με τη Ρωσία.
«Στην πραγματικότητα, ο Putin είναι ανοιχτός στις συνομιλίες από την αρχή.
Ο πρόεδρος το έχει πει ο ίδιος πολλές φορές.
Ο Putin ήταν ανοιχτός στο διάλογο από όταν οι διαπραγματευτές Ρωσίας και Ουκρανίας είχαν καταλήξει σε ένα κείμενο συμφωνίας.
Επομένως, από αυτήν την άποψη τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς τη στάση του» υπογράμμισε ο Peskov, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Rejep Tayip Erdogan.
Μάλιστα ο Peskov υπογράμμισε πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε προσπαθήσει να έχει συνομιλίες με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τον ΟΑΣΕ πολύ πριν αρχίσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει αλλάξει

Αντιθέτως ο Peskov υποστήριξε πως το Κίεβο είναι αυτό που έχει αλλάξει τη θέση του.
«Οι Ουκρανοί είναι αυτοί που έχουν κατοχυρώσει τη μη συνέχιση των συνομιλιών με τη Ρωσία.
Ο ουκρανικός νόμος είναι που απαγορεύει κάθε διαπραγμάτευση» είπε ο Peskov.

Συχνοί συνομιλητές Putin - Erdogan

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει μια νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Erdogan, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο αυτή τη στιγμή.
«Ωστόσο μιλάνε συχνά.
Και μια συζήτηση μπορεί μερικές φορές να συντονιστεί μέσα σε λίγες ώρες» υποστήριξε ο Peskov.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης