Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Ολοένα και πιο κοντά ο πόλεμος με το ΝΑΤΟ - Ντροπή για τη Βρετανία η αγράμματη Truss

Zakharova (Ρωσία): Ολοένα και πιο κοντά ο πόλεμος με το ΝΑΤΟ - Ντροπή για τη Βρετανία η αγράμματη Truss
Οι χώρες του ΝΑΤΟ φαίνεται να συναγωνίζονται μεταξύ τους προμηθεύοντας όπλα και πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου…
Σχετικά Άρθρα

Τον κώδωνα του κινδύνου για μια σύρραξη ΝΑΤΟ – Ρωσίας έκρουσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, καθώς η Δύση συνεχίζει να εξοπλίζει την Ουκρανία.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ φαίνεται να συναγωνίζονται μεταξύ τους προμηθεύοντας όπλα και πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου, παρέχοντας πληροφορίες, εκπαιδεύοντας προσωπικό και εκδίδοντας οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων, και έρχονται έτσι όλο και πιο κοντά σε μια επικίνδυνη γραμμή άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία», ανέφερε η Zakharova, σύμφωνα με το Tass.
Μάλιστα, όπως είπε η Ρωσίδα αξιωματούχος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η βοήθεια προς το Κίεβο έχε ήδη φτάσει τα 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 28,3 δισεκατομμύρια δολάρια δόθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Εσείς (οι χώρες του ΝΑΤΟ) δεν είστε απλώς συνεργοί στα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου, είστε ακριβώς αυτοί που αναφέρετε τακτικά στις δηλώσεις και τις δηλώσεις σας. Είστε χορηγοί τρομοκρατικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα του το καθεστώς του Κιέβου και με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ - τόσο ως συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ όσο και ως μεμονωμένα μέλη της», είπε η Zakharova.

«Ντροπή για τη Βρετανία η αγραμματοσύνη της Truss»

Προηγουμένως, η Zakharova χαρακτήρισε ντροπή για τη Βρετανία την παραιτηθείσα πρωθυπουργό της Liz Truss.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Liz Truss ήταν μια ντροπή που θα μείνει στην ιστορία για την «καταστροφική αγραμματοσύνη» της.
«Η Βρετανία δεν έχει γνωρίσει ποτέ μια τέτοια ντροπή από πρωθυπουργό», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο ισχυρισμός περί αναλφαβητισμού φαίνεται να αναφέρεται στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει η Truss στη Μόσχα λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.
Σε συνάντηση με τον βετεράνο υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, φάνηκε να μπερδεύει δύο περιοχές της Ρωσίας με την Ουκρανία, προκαλώντας τον χλευασμό του Ρώσου διπλωμάτη και σε όλα τα talk shows της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης