Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό μαχητικό εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικό μαχητικό εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα
Επικίνδυνη εξέλιξη…

Μαχητικό της Ρωσίας εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό αεροσκάφος, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Ben Wallace.
Ο Wallace δήλωσε στο βρετανικό Κοινοβούλιο ότι εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Soygu.
«Στην επιστολή μου κατέστησα σαφές ότι το αεροσκάφος ήταν χωρίς όπλα, σε διεθνή εναέριο χώρο και ακολουθούσε μια προγραμματισμένη διαδρομή πτήσης.
Ένιωσα ότι ήταν συνετό να αναστείλω αυτές τις περιπολίες, μέχρι να δοθεί απάντηση από το ρωσικό κράτος» είπε ο Wallace.
φαδσ_2.JPG
Το χρονικό…

Το αεροσκάφος της RAF RC-135 βρισκόταν σε περιπολία ρουτίνας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όταν άρχισαν να το παρακολουθούν δύο ρωσικά οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη SU-27.
Ο Wallace είπε ότι αν και δεν είναι ασυνήθιστο «κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα αεροσκάφη SU-27 απελευθέρωσε έναν πύραυλο».
Περιέγραψε το περιστατικό ως «δυνητικά επικίνδυνη εμπλοκή», αλλά είπε ότι δεν θεωρείται «σκόπιμη κλιμάκωση».
Η ρωσική πλευρά επικαλέστηκε «τεχνική δυσλειτουργία».
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας είπε: «Η ανάλυσή μας συνηγορεί ότι επρόκειτο για δυσλειτουργία».
Οι περιπολίες του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μαύρη Θάλασσα αρχικά ανεστάλησαν, αλλά τώρα έχουν ξαναρχίσει και συνοδεύονται από μαχητικά αεροσκάφη, είπε.
Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής των Εργατικών, Luke Polard, ευχαρίστησε τον Γουάλας για την «ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό» του, εν μέσω «μεγάλου κυβερνητικού χάους».
«Η RAF έχει την πλήρη υποστήριξη αυτού του κοινοβουλίου και είμαστε ευγνώμονες σε αυτήν, στις βρετανικές δυνάμεις και στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για το έργο τους, που προστατεύει τη συμμαχία και την ελευθερία», τόνισε βουλευτής των Εργατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης