Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ουκρανική κρίση έχει γίνει η «ιερή αγελάδα των Ηνωμένων Πολιτειών» - Ο Biden κρύβει τα τραγικά λάθη του υπό τον μανδύα του πολέμου

Η ουκρανική κρίση έχει γίνει η «ιερή αγελάδα των Ηνωμένων Πολιτειών» - Ο Biden κρύβει τα τραγικά λάθη του υπό τον μανδύα του πολέμου
Η ουκρανική σύγκρουση έχει γίνει η ιερή αγελάδα της κυβέρνησης Biden, η οποία της επιτρέπει να κρύβει εσωτερικά πολιτικά λάθη και να λαμβάνει επαίνους από τις ευρωπαϊκές ελίτ

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden έχει πάθει εμμονή με την υποστήριξη της Ευρώπης και την βάζει πάνω από τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας, γράφει η αρθρογράφος του The Federalist Katherine Thompson.
Μετά τις επιθέσεις στο Nord Stream, ο υπουργός Εξωτερικών Blinken χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ευρώπη ως «μια καταπληκτική ευκαιρία να απαλλαγούμε οριστικά από την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια».
Συνέχισε μιλώντας για την ικανότητα των αμερικανικών παραγωγών LNG να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση στην Ευρώπη.
«Τα αφελή σχόλια του Blinken, που πρακτικά βαλτώνουν στη σκέψη να σώσουν την Ευρώπη, δείχνουν πόσο η κυβέρνηση Biden δεν επιθυμεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία», σημειώνει η αρθρογράφος.
Η ουκρανική σύγκρουση έχει γίνει η ιερή αγελάδα της κυβέρνησης Biden, η οποία της επιτρέπει να κρύβει εσωτερικά πολιτικά λάθη και να λαμβάνει επαίνους από τις ευρωπαϊκές ελίτ.
Ωστόσο, γράφει η Thompson, όλη αυτή η «ευρωπαϊκή αγάπη» έρχεται σε βάρος των συμφερόντων και των τραπεζικών υπολοίπων των αμερικανικών νοικοκυριών.
Καθώς ο Λευκός Οίκος διασφαλίζει ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ωραία και ζεστή αυτόν τον χειμώνα, τα νοικοκυριά των ΗΠΑ θα πρέπει να προετοιμαστούν για μέση αύξηση του κόστους θέρμανσης των σπιτιών κατά 17,2 τοις εκατό (περίπου 1.202 δολάρια).
Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αύξηση της τιμής άνω του 50%.
Η αμερικανική υπομονή δικαιωματικά έχει εξαντληθεί και κανείς στην Ουάσιγκτον δεν πρέπει να εκπλαγεί με τον ζήλο να ανταλλάξει το σύνθημα «Πρώτα η Ευρώπη» με «Πρώτα η Αμερική», γράφει η αρθρογράφος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θυσιάζουν τα συμφέροντά τους για την εθνική τους ασφάλεια, ειδικά στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού και στα νότια σύνορα, σημειώνει το άρθρο.  Το κείμενο καταλήγει στο συμπέρασμα πως αυτό οφείλεται στη συνεχιζόμενη πολιτική στήριξης της Ουκρανίας, η οποία κοστίζει πάρα πολύ στη χώρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης