Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ben Wallace (Βρετανός Υπουργός Άμυνας): Ρωσικό αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό αεροπλάνο

Ben Wallace (Βρετανός Υπουργός Άμυνας): Ρωσικό αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό αεροπλάνο
Στις 29 Σεπτεμβρίου ένα άοπλο RAF RC-135 Rivet Joint, ένα αεροσκάφος πολιτικού τύπου που περιπολούσε ρουτίνας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αλληλεπιδρά με δύο ρωσικά οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη SU-27. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα αεροσκάφη να εμφανίζονται και αυτή η μέρα δεν ήταν διαφορετική

Ένα ρωσικό αεροσκάφος στις 29 Σεπτεμβρίου εκτόξευσε έναν πύραυλο κοντά σε βρετανικό αεροσκάφος που περιπολούσε στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε την Πέμπτη 20/10 ο υπουργός Άμυνας Ben Wallace.
Το περιστατικό συνέβη στον «διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα» τον περασμένο μήνα, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε:
«Θα ήθελα επίσης να μοιραστώ με το Σώμα λεπτομέρειες για ένα πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Στις 29 Σεπτεμβρίου ένα άοπλο RAF RC-135 Rivet Joint, ένα αεροσκάφος πολιτικού τύπου που περιπολούσε ρουτίνας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αλληλεπιδρά με δύο ρωσικά οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη SU-27. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα αεροσκάφη να εμφανίζονται και αυτή η μέρα δεν ήταν διαφορετική.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της αλληλεπίδρασης, αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα αεροσκάφη SU-27 απελευθέρωσε έναν πύραυλο στην περιοχή του RAF Rivet Joint πέρα ​​από την οπτική εμβέλεια.
Ο συνολικός χρόνος της αλληλεπίδρασης μεταξύ του ρωσικού αεροσκάφους και του Rivet Joint ήταν περίπου 90 λεπτά. Η περιπολία ολοκληρώθηκε και το αεροσκάφος επέστρεψε στη βάση» είπε ο Ben Wallace.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης