Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, με το βλέμμα στην ανεργία και στα εταιρικά κέρδη - Στο -0,74% ο S&P 500, ο Nasdaq -0,62%

Πτώση στη Wall, με το βλέμμα στην ανεργία και στα εταιρικά κέρδη - Στο -0,74% ο S&P 500, ο Nasdaq -0,62%
Ήπιες μεταβολές καταγράφηκαν σήμερα 20/10 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με επίκεντρο τον πληθωρισμό ο οποίος καλπάζει παγκοσμίως, εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων από τις κεντρικές τράπεζες και της ανησυχίας για παγκόσμια ύφεση.
Σχετικά Άρθρα

Με άρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται σήμερα Πέμπτη 19/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την παραίτηση της Liz Truss από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου να προσθέτει ένα στρώμα αβεβαιότητας στις αγορές που αγωνίζονται να διατηρήσουν τα κέρδη από μια σειρά θετικών προβλέψεων στα αποτελέσματα των εταιρειών.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη UBS, η Federal Reserve θα αναγκαστεί να τροποποιήσει ή και να σταματήσει τελείως τη διαδικασία μείωσης του ύψους 8,9 τρισ. δολαρίων ισολογισμού της μέχρι τα μέσα του 2023, ήτοι τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχαν προβλέψει οι αγορές αρχικά.
Όπως υποστηρίζει η ελβετική τράπεζα, τα σχέδια της Fed θα «σκοντάψουν» σε πολλαπλά εμπόδια το επόμενο διάστημα, κάτι που θα την υποχρεώσει, είτε να επιβραδύνει δραστικά ή και να διακόψει τελείως τη διαδικασία μείωσης του ισολογισμού της, περίπου μέχρι τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς.
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -0,25%, στις 30.348 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει πτώση -0,74%, στις 3.667 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί -0,62%, στις 10.614 μονάδες
2104_1.JPG
Η μετοχή της AT&T ενισχύεται 6,6%, της American Airlines 1,5% και της IBM σημειώνει άνοδο 2,5%.
Βουτιά 7,6% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla.

Στα εταιρικά νέα, η IBΜ ανακοίνωσε έσοδα γ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και η πάροχος λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής αναμένει να υπερβεί τους στόχους για τα έσοδά της στο έτους, με την ισχυρή ζήτηση για τις ψηφιακές της υπηρεσίες να αμβλύνει το πλήγμα από το ισχυρό δολάριο.
Τα έσοδά της από το cloud αυξήθηκαν κατά 11% στα 5,2 δισ. δολάρια το τρίμηνο, και αναμένει πως στο έτος ο τζίρος της θα αυξηθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη εκτίμησή της για μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Η IBM, τα έσοδα της οποίας προέρχονται κατά 60% από χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμησή της για την επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στο έτος, στο 7% από 6%.
Επίσης, η αναταραχή που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία δεν άφησε ανεπηρέαστη την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, όμως τα κέρδη ήταν υψηλότερα του αναμενομένου.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα το γ' τρίμηνο του 2022 άγγιξαν τα 21,45 δισ. δολ. έναντι εκτίμησης για έσοδα 21,96 δισ. δολ.
Από την άλλη, ξεπέρασε τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τα κέρδη, που άγγιξαν τα 3,3 δισ. δολ. (ή κέρδη 1,05 δολ. ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης 99 σεντ), με τα μεικτά περιθώρια κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας να παραμένουν σταθερά στο 27,9%, ακριβώς εκεί που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.
Τα έσοδα από την αυτοκινητοβιομηχανία ανήλθαν στα 18,69 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 55% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ο Όμιλος American Airlines το τρίτο τρίμηνο 2022 αύξησε τα έσοδα κατά 13% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία του 2019, παρά τη μείωση της μεταφορικής ικανότητας κατά 9,6%.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, τα έσοδά της τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο έφτασαν το ρεκόρ των 13,462 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 8,969 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 483 εκατομμύρια δολάρια, ή 69 σεντς ανά μετοχή, από 169 εκατομμύρια δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet, κατά μέσο όρο, υπολόγισαν τα έσοδα της αεροπορικής εταιρείας σε 13,365 δισεκατομμύρια δολάρια, κέρδη - 54 σεντς ανά μετοχή.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο υψηλό του 4,18%, διαπραγματευόμενη για λίγο σε επίπεδα που δεν είχαν εμφανιστεί από το 2008. 
Η αύξηση των επιτοκίων λειτουργεί αντίθετα για τους traders, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα συνεχίζει να προσπαθεί να μετριάσει τις εξαιρετικά έντονες πληθωριστικές πιέσεις 

Στα μάκρο, τις 214.000 έναντι 235.000 που αναμένονταν έφτασαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως μια εβδομάδα πριν «άγγιξαν» τις 226.000 (αναθεωρήθηκε από 219.000).
Πρόκειται για χαμηλό τριών εβδομάδων, καθώς περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να εργαστούν μετά τον τυφώνα Ian επέστρεψαν πλέον στις δουλειές τους.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει τα νέα αιτήματα σε συνολικά 230.000 το επταήμερο που έληξε στις 15 Οκτωβρίου.
Τα στοιχεία είναι εποχικά προσαρμοσμένα.
Ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για επιδόματα ανεργίας είναι ένα από τα καλύτερα βαρόμετρα για το εάν η οικονομία βελτιώνεται ή χειροτερεύει.
Οι νέες δηλώσεις επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, αλλά είναι εξαιρετικά χαμηλές και σηματοδοτούν ότι η αγορά εργασίας είναι ακόμα σφιχτή.
1_60.png

Επίσης, νέα πτώση κατέγραψαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο 2022 για όγδοο διαδοχικό μήνα καθώς οι τιμές και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα.
Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 1,5% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,71 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 10 ετών.
Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στα 384.800 δολάρια, μια αύξηση 8,4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021.

2_268.jpg


Ράλι
καταγράφεται στο φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου στο +12% στα 126 ευρώ.
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με τo brent να ενισχύεται 1,6% στα 93,90 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό +2% στα 86,20 δολ. το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,978 δολ./ευρώ.

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Ήπιες μεταβολές καταγράφηκαν σήμερα 20/10 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με επίκεντρο τον πληθωρισμό ο οποίος καλπάζει παγκοσμίως , εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων από τις κεντρικές τράπεζες και της ανησυχίας για παγκόσμια ύφεση
Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα για το γ' τρίμηνο 2022 στις ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μ. Βρετανία καθώς την παραίτησή της από τη θέση της πρωθυπουργού ανακοίνωσε η Liz Truss, μόλις 45 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, μεσούσης της σφοδρής πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει.
Ο δείκτης DAX στη Γερμανία διαπραγματεύθηκε στο +0,20%, στις 12,767 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι σημείωσε άνοδο +0,76%, στις 6,086 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη +1,07%, στις 21.701 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη +0,27%, στις 6,943 μονάδες
ευρωπη_κλεισιμο_14.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης