Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο σκοτάδι η Ουκρανία, κατεστραμμένο το 30% των υποδομών ενέργειας – Δραματικές εκκλήσεις για εξοικονόμηση

Στο σκοτάδι η Ουκρανία, κατεστραμμένο το 30% των υποδομών ενέργειας – Δραματικές εκκλήσεις για εξοικονόμηση
Σβήνουν φανάρια κυκλοφορίας, φούρνους, κλιματιστικά, καλοριφέρ και σταματούν τα εργοστάσια
Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση είναι η Ουκρανία, μετά το μπαράζ των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε υποδομές ενέργειες από τις 10 Οκτωβρίου και μετά.
Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πως έχει καταστραφεί το 30% των υποδομών και των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας, τη στιγμή που οι ρωσικές επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει τόσο στο Κίεβο όσο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις εδώ και ημέρες.

Διακοπές ρεύματος

Είναι χαρακτηριστικό πως η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας, η Ukrenergo, κάλεσε τους πολίτες «να φορτίσουν τα πάντα» ως τις 07:00 σήμερα το πρωί καθώς αναμένονται διακοπές ρεύματος, διάρκειας έως και 4 ωρών, καθώς και να μαζέψουν νερό, καθώς προβλήματα θα υπάρξουν και στην υδροδότηση.
Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaly Klitschko ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης να αποφύγουν να χρησιμοποιούν φούρνους μικροκυμάτων, κλιματιστικά, ηλεκτρικές χύτρες ή καλοριφέρ από τις 07:00 το πρωί ως τις 23:00 το βράδυ.

Σβήνουν τα φανάρια

Ενδεικτικό του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, είναι ότι οι τοπικές αρχές στο Nikolayev ανακοίνωσαν πως στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας, θα σβήσουν όλοι οι φωτεινοί σηματοδότες.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Alexander Senkevich είπε πως θα μειωθεί κατά 60% η ηλεκτρική κίνηση των οχημάτων, ότι ζητήθηκε από τους κατοίκους να μειώσουν την κατανάλωση δραματικά από τις 07:00 έως τις 23:00 ενώ προανήγγειλε ότι τα εργοστάσια δεν θα λειτουργήσουν και το φωτισμός των καταστημάτων θα απενεργοποιηθεί.

Καταστροφές

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης του Dnepropetrovsk, Valentin Reznichenko ανακοίνωσε πως μια ακόμα ενεργειακή υποδομή στο Krivoy Rog έχει καταστραφεί, όπως και μια μονάδα παραγωγής ενέργειας.
Αν και σημείωσε πως όλα τα συνεργεία προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις ζημιές, υποστήριξε πως το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.
Η Ουκρανία δεν κρύβει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ενεργειακό σύστημα μετά τις πρόσφατες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.
Σε δηλώσεις του ο Kirill Timoshenko, σύμβουλος του προέδρου Zelensky χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση σε όλη την χώρα, καθώς όπως είχε πει, η κάθε περιφέρεια εξαρτάται ενεργειακά παό την πόλη.
«Είναι απαραίτητο όλη η χώρα να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τη θέρμανση» υπογράμμισε ο Timoshenko.

Τα drones

Τα περισσότερα πλήγματα έχουν επέλθει από τα drones που εξαπολύει ο ρωσικός στρατός, τα οποία κατά τη Δύση, έχουν αποκτηθεί από το Ιράν, κάτι που διαψεύδουν κατηγορηματικά Μόσχα και Τεχεράνη.
Στο χθεσινό διάγγελμα του ο πρόεδρος Zelensky επεσήμανε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν χθες Τετάρτη 19/10 21 ιρανικά drones, δέκα από τα οποία κατευθύνονταν προς το Κίεβο. «
Δυστυχώς υπήρξαν πλήγματα και νέες ζημιές σε κρίσιμες υποδομές.
Προετοιμαζόμαστε για όλα τα πιθανά σενάρια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.
Αναμένουμε ότι ο ρωσικός τρόμος θα κατευθύνεται εναντίον των ενεργειακών υποδομών μέχρι, με τη βοήθεια των εταίρων μας, να είμαστε σε θέση να καταστρέφουμε το 100% των πυραύλων και των drones» υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης