Τελευταία Νέα
Διεθνή

Polyansky (Ρωσία): Εσκεμμένη παραπληροφόρηση της Δύσης ότι το Ιράν μας παρέδωσε drones

Polyansky (Ρωσία): Εσκεμμένη παραπληροφόρηση της Δύσης ότι το Ιράν μας παρέδωσε drones
Θέλουν να χτυπήσουν δύο στόχους με τη μια, βρίσκουν μια πρόφαση για να πλήξουν Ρωσία και Ιράν είπε ο Polyansky
Σχετικά Άρθρα

Για εσκεμμένη παραπληροφόρηση της Δύσης κάνει λόγο η Ρωσία σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν την έχει προμηθεύσει με drones, τη στιγμή πάντως που το θέμα αυτό τέθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σε δηλώσεις του ο Dmitry Polyansky, αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί των Δυτικών για εξαγωγές drones του Ιράν στη Ρωσία είναι ένα ακόμα παράδειγμα παραπληροφόρησης.
«Παρατηρούμε έναν ακόμα γύρο παραπληροφόρησης από τις δυτικές αντιπροσωπείες, καθώς αυτές έθεσαν το θέμα των UAV που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία.
Ο σκοπός των δυτικών μας συναδέλφων είναι ξεκάθαρος: θέλουν να χτυπήσουν δύο στόχους με τη μια, εφευρίσκουν μια τεχνητή πρόφαση για να ασκήσου πίεση σε Ρωσία και Ιράν» υποστήριξε ο Polyansky.

Συμβούλιο Ασφαλείας

Το θέμα των ιρανικών drones συζητήθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας κατόπιν πρωτοβουλίας των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλία.
«Εκφράσαμε την πολύ σοβαρή ανησυχία μας για το ότι η Ρωσία προμηθεύεται αυτά τα UAVs από το Ιράν.
Έχουμε πλέον άφθονες αποδείξεις ότι αυτά τα UAVs χρησιμοποιούνται για να χτυπηθούν Ουκρανοί άμαχοι και πολιτικές υποδομές κρίσιμης σημασίας.
Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κυρώσεις και άλλα προσήκοντα εργαλεία εναντίον όλων όσοι ενέχονται σε αυτές τις παραδόσεις» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του State Department,Ned Price.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης