Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βρήκαν τον αντι-Trump οι Ρεπουμπλικάνοι; - Τη γραμμή του μέντορά του ακολουθεί ο Ron DeSantis

ΗΠΑ: Βρήκαν τον αντι-Trump οι Ρεπουμπλικάνοι; - Τη γραμμή του μέντορά του ακολουθεί ο Ron DeSantis
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο DeSantis ισοδυναμεί πλέον με τον πρώην ηγέτη του ελεύθερου κόσμου και αστέρα των ριάλιτι με αναγνωρισιμότητα μεταξύ των Ρεπουμπλικανών
Στο πρόσωπο του Ron DeSantis φαίνεται ότι έχουν βρει τον αντικαταστάτη του Donald Trump οι Ρεπουμπλικανοί στις ΗΠΑ, με τον κυβερνήτη της Φλόριντα να απασχολεί όλο και περισσότερο τα μέσα της χώρας.
Ο DeSantis είναι 44 ετών, διαθέτει πτυχία του Γέιλ και του Χάρβαρντ και αυτό που ορισμένοι περιγράφουν ως φωτογραφική μνήμη.
Το τελευταίο του τεστ με τους Αμερικανούς ήταν στην Πολιτεία του, η οποία χτυπήθηκε από τυφώνα.
Ενεπλάκη ενεργά στην προσπάθεια ανάκαμψης των περιοχών που επλήγησαν, με τα μέσα να αναφέρουν ότι απαριθμούσε στατιστικά στοιχεία και οργανωτικά σχέδια με μια ζωντάνια και ευχέρεια που οι χειριστές του προέδρου Biden μόνο ονειρεύονται.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο DeSantis εκφράζει παράλληλα και τον θυμό για τους ξένους στη χώρα.
Με αφορμή τη σύλληψη πλιατσικολόγων, ο DeSantis εξαγριώθηκε: "Πρέπει να διωχθούν ποινικά, αλλά πρέπει να σταλούν πίσω στη χώρα τους. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται καθόλου εδώ!", ανέφερε.
Το πλήθος ούρλιαξε από χαρά και ξέσπασε ξανά όταν ο DeSantis υποσχέθηκε ότι, αν μπορούσε, θα τους "έσερνε έξω" και θα τους "έστελνε πίσω εκεί από όπου ήρθαν".

Η ανάδειξη κατά την πανδημία

Ο DeSantis έγινε γνωστός σε εθνικό επίπεδο με μια ανορθόδοξη αντίδραση στην πανδημία Covid-19 που τον έκανε ήρωα για τους συντηρητικούς.
Έκτοτε, αξιοποίησε έναν συνδυασμό ευφυΐας και υπολογισμένης εχθρότητας - προς τους ξένους, τις ελίτ, τα μέσα ενημέρωσης - για να γίνει ο άνθρωπος τους για το δεξιό λαϊκιστικό κίνημα της Αμερικής.
Ακόμη και πολλοί Δημοκρατικοί παραδέχονται ότι ο DeSantis είναι πιθανό να κερδίσει την επανεκλογή του τον επόμενο μήνα - το ερώτημα είναι με πόση διαφορά.
Είναι δεδομένο ότι στη συνέχεια θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 2024.
Ο κυβερνήτης μπορεί να μην είναι ποτέ πιο δημοφιλής από ό,τι είναι τώρα, λένε οι συνεργάτες του.

Υποψήφιος για το Λευκό Οίκο

Βέβαια, μια υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο θα σήμαινε να διασταυρωθεί με τον άνθρωπο που έβγαλε από την αφάνεια έναν ελάχιστα γνωστό βουλευτή με ένα μόνο tweet υποστήριξης που τον οδήγησε μέχρι το δημαρχείο της Φλόριντα: Τον Donald Trump.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο DeSantis ισοδυναμεί πλέον με τον πρώην ηγέτη του ελεύθερου κόσμου και αστέρα των ριάλιτι με αναγνωρισιμότητα μεταξύ των Ρεπουμπλικανών.
Η επιβεβαίωση της υπόστασής του ως εύλογου αντιπάλου του Trump ήρθε τον Ιανουάριο, όταν ο σύμμαχος του πρώην προέδρου, ο Roger Stone, θεώρησε απαραίτητο να χλευάσει τον DeSantis ως "ένα χοντρό αγόρι των Γέιλ και Χάρβαρντ" που δεν θα γινόταν ποτέ πρόεδρος.
Στο παρασκήνιο, ο Trump λέγεται ότι αντιδρά στις αναφορές για την τρομερή νοημοσύνη του DeSantis.
Προς το παρόν, ο DeSantis παραμένει ένα κρυπτόλεξο, ένας άνθρωπος της μεσαίας τάξης με διαπιστευτήρια του Ivy League, συνταγματολόγος και πολιτισμικός πολεμιστής.
Τελευταία, έχει προσθέσει μια χριστιανική εθνικιστική τάση στο μείγμα με έναν πολεμικό όρκο σε ομιλίες να "φορέσει την πλήρη πανοπλία του Θεού" καθώς μάχεται τις ταξιαρχίες των "ξύπνιων".
Δεν είναι σαφές πόσο βαθιά το νιώθει αυτό ο DeSantis, ένας καθολικός, ή αν είναι απλώς το τίμημα της εισόδου για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων.
Από την άλλη πλευρά, ο Trump δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την απαγόρευση των αμβλώσεων, αλλά παρόλα αυτά κατέληξε να διορίσει τρεις δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου που αποδείχθηκαν καθοριστικοί για την ανατροπή του Roe vs Wade.
Ακόμη και η υπόνοια σύγκρουσης με τον Trump είναι επιβαρυμένη για τον DeSantis, ο οποίος θα ήθελε να είναι ο κληρονόμος του πρώην προέδρου, χωρίς να θεωρείται από τους πιστούς του MAGA ως άπιστος σφετεριστής.
Έτσι, είναι ασαφής σχετικά με τα σχέδιά του, ενώ παράλληλα τοποθετείται ως η πιο αξιόπιστη επιλογή, σε περίπτωση που τα πολλά νομικά προβλήματα του Trump του βάλουν τρικλοποδιά.
"Νομίζω ότι ο κυβερνήτης απλά κάθεται και παίζει με τις πιθανότητες αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Alex Paton, δημοσκόπος από τη Φλόριντα.
Εν τω μεταξύ, οι παρατηρητές θα συνεχίσουν να συζητούν για το τι πιστεύει κατά βάθος ο DeSantis.
Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι ένα πράγμα είναι βέβαιο: μια άγρια φιλοδοξία τον έκανε να λαχταρά την προεδρία από τότε που ήταν ικανός να λαχταρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης