Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beige Book (Fed): Μέτρια ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ - Ενίσχυση στις τιμές

tags :
Beige Book (Fed): Μέτρια ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ - Ενίσχυση στις τιμές
Μέτρια ανάπτυξη για την αμερικανική οικονομία διαπιστώνεται στην έρευνα «Beige Book» της Fed
Σχετικά Άρθρα
Με «μέτριο» ρυθμό επεκτάθηκε η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών τον Οκτώβριο του 2022, με την αγορά εργασίας να καταγράφει περαιτέρω βελτίωση, σύμφωνα με όσα απορρέουν από την έρευνα «Beige Book» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed). 
Επισημαίνεται ότι το «Beige Book» αποτελεί μία έρευνα που λαμβάνει υπόψη τις απόψεις πολιτών και επιχειρηματιών, οπότε αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επεκτάθηκε μετρίως.

Ωστόσο, οι συνθήκες διέφεραν μεταξύ των βιομηχανιών και των περιφερειών.
Τέσσερις Περιφέρειες σημείωσαν σταθερή δραστηριότητα και δύο ανέφεραν πτώση, με την επιβράδυνση ή την αδύναμη ζήτηση να αποδίδεται στα υψηλότερα επιτόκια, τον πληθωρισμό και τις διαταραχές της προσφοράς.
Οι δαπάνες λιανικής ήταν σχετικά σταθερές, αντανακλώντας τη μείωση των ελαστικών δαπανών, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων παρουσίασαν παρατεταμένη υποτονικότητα, λόγων των περιορισμένων αποθεμάτων και των αυξανόμενων επιτοκίων.
Τα ταξίδια και η τουριστική δραστηριότητα αυξήθηκαν σημαντικά.
Η μεταποιητική δραστηριότητα παρέμεινε σταθερή ή επεκτάθηκε στις περισσότερες Περιφέρειες, εν μέρει λόγω της χαλάρωσης των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, αν και υπήρξαν μερικές αναφορές για μείωση της παραγωγής.
Τα αυξανόμενα στεγαστικά επιτόκια και οι τιμές των κατοικιών αποδυνάμωσαν τις πωλήσεις, αλλά ενίσχυσαν τις μισθώσεις και τα ενοίκια, τα οποία παρέμειναν γενικά υψηλά.
Η αγορά εμπορικών ακινήτων σημείωσε επιβράδυνση τόσο στις κατασκευές όσο και στις πωλήσεις εν μέσω ελλείψεων προσφοράς και αυξημένου κόστους κατασκευής.
Οι τραπεζίτες στις περισσότερες Περιφέρειες αναφέρουν μειώσεις στον όγκο των δανείων, εν μέρει ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του δανεισμού οικιστικών ακινήτων.
ενεργειακή δραστηριότητα επεκτάθηκε μέτρια, ενώ οι εκθέσεις για τη γεωργία ήταν μικτές, καθώς οι συνθήκες ξηρασίας και το υψηλό κόστος εισροών παρέμειναν πρόκληση.

Αγορά εργασίας – Τιμές

Η απασχόληση συνέχισε να αυξάνεται με μέτριο έως μέτριο ρυθμό στις περισσότερες Επαρχίες.
Αρκετές περιφέρειες ανέφεραν μείωση της ζήτησης εργατικού δυναμικού, με ορισμένες να σημειώνουν ότι οι επιχειρήσεις δίσταζαν να προσθέσουν στους μισθούς εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για οικονομική ύφεση.
Οι τιμές παρέμειναν αυξημένες, αν και κάποια χαλάρωση σημειώθηκε σε αρκετές Περιφέρειες.
Σημαντικές αυξήσεις των τιμών των εισροών αναφέρθηκαν σε διάφορους κλάδους, αν και σημειώθηκαν ορισμένες μειώσεις στο κόστος των εμπορευμάτων, των καυσίμων και των ναύλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης