Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ρωσική αεράμυνα «εξουδετέρωσε» πυραυλικές επιθέσεις ουκρανικών στρατευμάτων στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka

Η ρωσική αεράμυνα «εξουδετέρωσε» πυραυλικές επιθέσεις ουκρανικών στρατευμάτων στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονταν για μαζική πυραυλική επίθεση στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya
Το σύστημα αεράμυνας απέκρουσε πολλές πυραυλικές επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya, δήλωσε στο RIA Novosti ο Leondiev, επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Kakhovka.

"Σήμερα, ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής ήχησε πέντε φορές. Υπήρξαν πολλές προσπάθειες για επίθεση με πυραύλους στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya. Το σύστημα αεράμυνας εξερράγη. Η επίθεση, σκοπός της οποίας ήταν ο υδροηλεκτρικός σταθμός Kakhovskaya, απωθήθηκε» συμπλήρωσε σχετικά ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Οι αρχές έχουν ενισχύσει την ασφάλεια και την άμυνα στρατηγικών εγκαταστάσεων.
Το Kakhovskaya HPP είναι το έκτο (κατώτερο και τελευταίο) στάδιο του καταρράκτη των υδροηλεκτρικών σταθμών του Δνείπερου.
Βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από την πόλη Novaya Kakhovka, στην περιοχή Kherson.
Την παραμονή των επιθέσεων, ο στρατηγός Surovikin είπε ότι οι πληροφορίες δείχνουν την προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να χρησιμοποιήσει απαγορευμένες μεθόδους στην περιοχή Χερσώνα και την προετοιμασία από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για μαζική πυραυλική επίθεση στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, καθώς και βομβαρδισμό του περιφερειακού κέντρου αδιακρίτως στόχων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης