Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Putin κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην Ουκρανία, γιατί θα ενεργοποιήσει το αμυντικό δόγμα – Προσεχώς κόλαση η Kherson

O Putin κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην Ουκρανία, γιατί θα ενεργοποιήσει το αμυντικό δόγμα – Προσεχώς κόλαση η Kherson
Το γεγονός ότι μετακινούνται άμαχοι από την Kherson συγκλίνει στην άποψη ότι θα γίνει τερέν ακραίων μαχών… η Kherson θα εξελιχθεί σε κόλαση… και με βάση ενδείξεις κόλαση για τους Ουκρανούς…

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί ο ρώσος Πρόεδρος Putin κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις 4 περιοχές που πρόσφατα προσάρτησε μετά από δημοψηφίσματα;
Στο Donetsk, στο Luhansk, στην Kherson και στην Zaporizhia κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος ενώ εισήγαγε 4 επίπεδα ετοιμότητας, θέτοντας τα εδάφη της Ουκρανίας με τους ρωσώφωνους στην μέγιστη ετοιμότητα…

Γιατί κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος σε εμπόλεμες περιοχές;

Ο Putin ανέφερε ότι ο στρατιωτικός νόμος ίσχυε σε αυτά τα εδάφη πριν ενταχθούν στη Ρωσία.
«Τώρα πρέπει να επισημοποιήσουμε αυτό το καθεστώς στο πλαίσιο της ρωσικής νομοθεσίας».
Η δήλωση αυτή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, όπως τυχαία δεν ήταν η στιγμή όπου ο στρατηγός Sergey Surovikin ο νέος αρχηγός της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία σε συνέντευξη του προέβη σε πολλές αποκαλύψεις…

Τα 4+1 βασικά συμπεράσματα

Προσεχώς κόλαση στην Kherson

1)Ο στρατιωτικός νόμος σχετίζεται με την κλιμάκωση του πολέμου ειδικά στην κατεύθυνση της Kherson στην νότια Ουκρανία και ακολούθως στην Zaporizhia... που θα λάβει χαοτικές διαστάσεις...
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διαπιστώσει πολύ μεγάλη συγκέντρωση Ουκρανικών στρατευμάτων ειδικά στην περιοχή της Kherson ειδικά στις περιοχές Mikolaev και Krivoy Rog που συνεπάγεται ότι είναι θέμα χρόνου να μετατραπεί η περιοχή σε κόλαση…
Οι Ουκρανοί μετά το σοκ που υπέστησαν από το ανελέητο βομβαρδισμό των ρώσων τις τελευταίες 9-10 ημέρες έχουν χάσει ήδη το 30% των ενεργειακών τους υποδομών… πιέζονται από την Δύση να πραγματοποιήσουν μια αντεπίθεση στην Νότια Ουκρανία…
Ενώ ήδη μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει πάνω από 9.000 στρατιώτες… οι Ουκρανοί αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές… μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε όσοι ουκρανοί στρατιώτες επιχειρούν να λιποτακτήσουν ή να φύγουν από το σημείο της μάχης…πυροβολούνται από τις παραστρατιωτικές οργανώσεις…
Εν τω μεταξύ οι δυνάμεις ασφαλείας και διοίκησης της Kherson έχουν διαπιστώσει ότι στην προσπάθεια τους το αδίστακτο καθεστώς της Ουκρανίας υπό τον Zelensky για να κερδίσει τις εντυπώσεις θα μπορούσε να βομβαρδίσει τον Υδροηλεκτρικό σταθμός Kakhovskaya… προκαλώντας πλημμύρα στην Kherson και προφανώς καταστροφή…ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στη ρωσική απόφαση να εκκενώσουν αμάχους.
Οι ρώσοι μετακινούν πληθυσμούς από την δεξιά πλευρά του Δνείπερου ποταμού… όχι γιατί… θα χάσουν τα εδάφη… όπως η δυτική προπαγάνδα αναφέρει… αλλά για να μπορούν να διασφαλίσουν ότι δεν θα κινδυνεύουν άμαχοι και για να διαμορφωθεί μια καλύτερη αμυντική στρατηγική… και προφανώς ανησυχούν για τις πλημμύρες που θα προκαλέσει καταστροφή.

Η εκκένωση αμάχων από τη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των αμάχων που θα εκκενωθούν μπορεί να φτάσει τις 50-60 χιλιάδες.
Οι περιοχές Kherson και Zaporozhie (που είναι άλλο ένα αναμενόμενο σημείο μεγάλων ουκρανικών επιθέσεων) πιθανότατα θα παραμείνουν οι κύριες περιοχές στρατιωτικών εντάσεων προσεχώς.
Η ικανότητα της ρωσικής πλευράς να σταθεροποιήσει την κατάσταση εκεί πιθανότατα θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση της γραμμής επαφής για κάποιο χρονικό διάστημα.
Εάν οι Ουκρανοί επιτύχουν στρατιωτικά στην περιοχή Kherson, τότε μπορεί να κινδυνεύσει και η πόλη Kherson.
Ταυτόχρονα, η συνεχιζόμενη ρωσική προέλαση στην περιοχή της πόλης Bahkmut στην περιοχή Donbass έχει τακτική σημασία αλλά δεν θα μπορέσει να αλλάξει τη στρατηγική κατάσταση σε αυτόν τον τομέα στο εγγύς μέλλον.

Ρωσικό αμυντικό δόγμα

2) Έχει πολύ μεγάλη σημασία η αιτιολογία της ρωσικής Προεδρίας για τον στρατιωτικό νόμο…
«Δεδομένου ότι η ένοπλη δύναμη της Ουκρανίας χρησιμοποιείται κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το Μέρος 2 του Άρθρου 87 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τα άρθρα 3 και 4 του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Νόμου της 30ης Ιανουαρίου 2002 αριθ. FKZ «Σχετικά με τον στρατιωτικό νόμο» αποφασίστηκε στρατιωτικός νόμος…
Από την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Putin πρέπει να κρατήσουμε την αναφορά ότι ο Ουκρανικός στρατός παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας…
Όμως διαβάζοντας με προσοχή τι αναφέρει το ρωσικό αμυντικό δόγμα….και πότε ενεργοποιείται… το συμπέρασμα είναι… ότι η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας… είναι ένας καλός λόγος για να ενεργοποιηθεί το ρωσικό αμυντικό δόγμα που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν… όλα τα οπλικά συστήματα για την εδαφική προστασία της Ρωσίας.
Το γεγονός ότι μετακινούνται άμαχοι από την Kherson συγκλίνει στην άποψη ότι θα γίνει τερέν ακραίων μαχών… η Kherson θα εξελιχθεί σε κόλαση… και με βάση ενδείξεις κόλαση για τους Ουκρανούς…

Ουκρανική κρεατομηχανή

3)Όπως αποκάλυψε ο στρατηγός Sergey Surovikin ο νέος αρχηγός της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία… οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν ημερησίως από 600 έως 1000 στρατιώτες.
Υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί περίπου 145.000 Ουκρανοί στρατιώτες αλλά το καθεστώς Zelensky έχει δηλώσει στους δυτικούς… μέχρι να πέσει και ο τελευταίος Ουκρανός στρατιώτες…

Η απάντηση των Ρώσων

4)Μέχρι τώρα η απάντηση των ρωσικών δυνάμεων ήταν… στρατιωτικός νόμος στις 4 περιοχές που προσαρτήθηκαν και βεβαίως επιθετικές επιχειρήσεις.
Οι Ρωσικές Δυνάμεις έπληξαν μονάδες δύο ταξιαρχιών ουκρανικού στρατού και σχηματισμούς ξένων μισθοφόρων στην περιοχή Nikolayev-Krivoi Rog, πρτοκαλώντας ζημιές σε μονάδες του 60ου πεζικού και 35ου πεζικού του ουκρανικού στρατού καθώς και στις ταξιαρχίες πεζικού και επίσης στους σχηματισμούς μισθοφόρων της Λεγεώνας των Ξένων».
Ταυτόχρονα οι Ουκρανοί επιχείρησαν με 37 βάρκες και σκάφη να καταλάβουν το Energodar και το πυρηνικό εργοστάσιο ενέργειας της Zaporizhia.
Οι Ουκρανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες…σκοτώθηκαν πάνω από 90 στρατιώτες και 14 βάρκες καταστράφηκαν.
Με βάση τις ρωσικές δυνάμεις τα δύσκολα μέτωπα με τους Ουκρανούς είναι Kupyansk, Krasnolimansky και Mykolaiv-Krivoy Rog στην Kherson που είναι ο βασικός άξονας.

Τι συνέβη το τελευταίο 24ωρο;

5)Στις 19 Οκτωβρίου 2022 ξανά διεξήχθησαν έντονες μάχες μαχών μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των μονάδων του καθεστώτος της Ουκρανίας στην περιοχή Kherson.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν στην περιοχή των χωριών Pyatihatka και Suhanovo όπου έχασαν τουλάχιστον 3 στρατιωτικά οχήματα.
Συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης κοντά στα χωριά Dudachani και Davidov Brod.
Φιλορωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι μέχρι και 30 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
Οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται με τις Ουκρανικές δυνάμεις να εξαπολύουν ολοένα και περισσότερες προσπάθειες για να προχωρήσουν σε διάφορα σημεία της γραμμής επαφής.
Παρά τις μεγάλες απώλειες στην Kherson οι Ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν χάσει τις επιθετικές του ικανότητες στην περιοχή.
Σε αντίθεση με τους Ρώσους, η ουκρανική ηγεσία δεν ενδιαφέρεται να σώσει ζωές αμάχων και ακόμη και των στρατευμάτων της.
Βασικός στόχος των Ουκρανών είναι να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας προέλαση στις περιοχές Kherson ή Zaporozhie.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις με οπλισμό μεγάλης εμβέλειας στα στρατιωτικά συστήματα ελέγχου και ενέργειας της Ουκρανίας, καθώς και σε αποθήκες ξένης κατασκευής πυρομαχικών και οπλισμού.

Μονάδες του ρωσικού στρατού κατέλαβαν την Gorobyovka (περιοχή Kharkov) και προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στις μονάδες της 1ης Επιχειρησιακής Ταξιαρχίας της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς στην κατεύθυνση Kupyansk.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ματαιώσει την προσπάθεια της τακτικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ενισχυμένης με τανκς να εξαπολύσει επίθεση κοντά στην Κισλόβκα στην περιοχή του Kharkiv

Ουκρανικές μονάδες προσπάθησαν να σπάσουν την άμυνα των ρωσικών στρατευμάτων προς το Bruskinskoye (περιοχή Kherson) στην κατεύθυνση Μikolayev-Krivoy Rog.
Η επίθεση αποκρούστηκε, σκοτώθηκαν πάνω από 90 ουκρανοί, έχασαν, 1 άρμα μάχης, 8 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 21 μηχανοκίνητα οχήματα.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει συνολικά, 323 αεροπλάνα και 161 ελικόπτερα των Ουκρανών, 2.266 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 381 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 5.876 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 871 οχήματα μάχης εξοπλισμένα με MLRS, 3.485 πυροβόλα πεδίου καθώς και 3 πυροβόλα πυροβολικού και 6 ειδικούς όλμους, κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης