Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρηξη μολύνσεων και θανάτων από το σαρκοφάγο βακτήριο Vibrio Vulnificus

Έκρηξη μολύνσεων και θανάτων από το σαρκοφάγο βακτήριο Vibrio Vulnificus
Οι λοιμώξεις από το Vibrio vulnificus, όπως αναφέρει το BBC, μπορούν να προκληθούν μετά την είσοδο βακτηρίων στο σώμα μέσω ανοιχτών πληγών ενώ τα βακτήρια ζουν σε ζεστό ημι-αλμυρο νερό, όπως τα στάσιμα νερά που είναι συνέπεια μιας πλημμύρας

Οι κάτοικοι κομητείας της Φλόριντα που προσπαθούν ακόμη να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές συνέπειες του περάσματος του τυφώνα Ίαν καλούνται τώρα σε επαγρύπνηση για την αύξηση περιπτώσεων ασθενειών και θανάτων από βακτήρια που τρώνε τη σάρκα.
Αξιωματούχοι της κομητείας Λι, όπου ο κατηγορίας 4 τυφώνας έφτασε στις 28 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν πως έχουν καταγράψει 29 ασθένειες και τέσσερις θανάτους λόγω του βακτηρίου.
Όλες οι περιπτώσεις εκτός από δύο διαγνώστηκαν μετά τον τυφώνα.
Οι λοιμώξεις από το Vibrio vulnificus, όπως αναφέρει το BBC, μπορούν να προκληθούν μετά την είσοδο βακτηρίων στο σώμα μέσω ανοιχτών πληγών ενώ τα βακτήρια ζουν σε ζεστό ημι-αλμυρο νερό, όπως τα στάσιμα νερά που είναι συνέπεια μιας πλημμύρας.
″Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα στην κομητεία Λι παρατηρεί μια μη φυσιολογική αύξηση των κρουσμάτων λοιμώξεων από το Vibrio vulnificus ως αποτέλεσμα της έκθεσης στα λιμνάζοντα νερά μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Ίαν”, αναφέρει ανακοίνωση του τμήματος υγείας της κομητείας.
Οι κάτοικοι θα πρέπει ”πάντα να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τη έκθεση ανοιχτής πληγής, κοψίματος, γρατζουνιάςστο δέρμα σε ζεστό, υφάλμυρο ή αλμυρό νερο...Οι διαρροές λυμάτων, όπως αυτές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Ίαν, μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα βακτηρίων”.
Οι αξιωματούχοι Υγείας της Φλόριντα προειδοποίησαν τους κατοίκους για τους κινδύνους των βακτηρίων μετά τον τυφώνα Ίαν, στις 3 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης