Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης η Zakharova: Εργαλείο των Αμερικάνων η Ουκρανία - Η στήριξη των ΗΠΑ θα οδηγήσει μόνο... στην καταστροφή της χώρας

Καταπέλτης η Zakharova: Εργαλείο των Αμερικάνων η Ουκρανία - Η στήριξη των ΗΠΑ θα οδηγήσει μόνο... στην καταστροφή της χώρας
Οι ΗΠΑ δεν θέλουν ειρήνη είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Οι προθέσεις των ΗΠΑ να «ενισχύουν τη θέση» του Κιέβου θα οδηγήσουν μόνο στην «καταστροφή της Ουκρανίας», δήλωσε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Οι ΗΠΑ παρέχουν όπλα για να καταστρέψουν τη χώρα που έχουν φροντίσει (την Ουκρανία) εδώ και πολλά χρόνια.
 
Αυτή είναι μια τόσο ζωτική αντίφαση. Φαίνεται ότι θέλουν να την δυναμώσουν αλλά όλα οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα…
Η θέση της Ουάσιγκτον, η οποία βασίζεται στη διόγκωση της σύγκρουσης, οδηγεί στην καταστροφή της Ουκρανίας», δήλωσε η Zakharova στο ραδιόφωνο Sputnik όπως μεταφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπεξ σημείωσε περαιτέρω ότι πολλοί στην Ουκρανία το καταλαβαίνουν ήδη, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ δεν σχεδίασαν καμία ειρήνη, ευημερία ή δημοκρατία στο έδαφος της Ουκρανίας».
«Σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τη σύγκρουση ως εφαλτήριο, ως πεδίο εκπαίδευσης, ως εργαλείο», είπε.
Η δήλωση έρχεται ως απάντηση στα σχόλια της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Donfried κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Τρίτη 18/10, η οποία είπε ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να παράσχει στην Ουκρανία μια «μέγιστη δυνατή» στήριξη μέχρι την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία. 
«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τον λαό της Ουκρανίας και να του παρέχουμε υποστήριξη για να τον βοηθήσουμε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και το έδαφός του ενάντια στην παράνομη εισβολή της Ρωσίας. Θα το κάνουμε αυτό για όσο χρειαστεί», πρόσθεσε ο Donfried.

Κατά των δημοψηφισμάτων 

Η Donfried είπε ότι τα δημοψηφίσματα είναι «προπαγανδιστικά κόλπα για να προσπαθήσουν να συγκαλύψουν μάταιες απόπειρες αρπαγής γης στην Ουκρανία», προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα ήταν «ενορχηστρωμένα» και «δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του λαού στην Ουκρανία».
Επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την προσάρτηση οποιουδήποτε εδάφους της Ουκρανίας από τη Ρωσία.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή πρόσθετη βοήθεια 725 εκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια για τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας.
Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες αφότου η Ρωσία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κιέβου.
Οι ρωσικά κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, καθώς και περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα που ελέγχονται από τη Ρωσία, διεξήγαγαν δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία στις 23 - 27 Σεπτεμβρίου.
Περίπου το 98% των ψηφοφόρων επέλεξε να ενταχθεί στη Ρωσία, ισχυρίστηκε η Μόσχα, αλλά τα αποτελέσματα αμφισβητήθηκαν έντονα και απορρίφθηκαν από την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της.
Οι δημοσκοπήσεις έχουν καταδικαστεί ευρέως από τη διεθνή κοινότητα, με τα ευρωπαϊκά έθνη και τις ΗΠΑ να τις αποκαλούν «ψεύτικα» και να λένε ότι αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης