Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Αύξηση στον αμυντικό προϋπολογισμό της Τουρκίας έως και 469 δισεκ. λίρες το 2023 ενόψει των αυξανόμενων απειλών

Erdogan: Αύξηση στον αμυντικό προϋπολογισμό της Τουρκίας έως και 469 δισεκ. λίρες το 2023 ενόψει των αυξανόμενων απειλών
Ο αμυντικός προϋπολογισμός έχει αυξηθεί έως και 469 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες ενόψει των ολοένα αυξανόμενων απειλών για την ασφάλεια στην περιοχή και τον κόσμο, είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος 

Απευθυνόμενος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του AK Party, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον κρατικό προϋπολογισμό και εξήγγειλε τις δαπάνες που αναμένονται για το 2023.
«Έχουμε ετοιμάσει έναν προϋπολογισμό με τον οποίο διαθέτουμε πόρους σε κάθε τομέα και τομέα σύμφωνα με τους στόχους μας για το 2023. Θα θέσουμε αυτόν τον προϋπολογισμό στην υπηρεσία του έθνους μας μετά τις διαπραγματεύσεις για θα πραγματοποιηθεί στις επιτροπές και τη γενική συνέλευση του κόμματος» είπε ειδικότερα ο τούρκος πρόεδρος πριν εξειδικεύσει τα μέτρα.
Αναφερόμενος αρχικά στην έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στην περιοχή Amasra του Bartın την περασμένη Παρασκευή, ο  Erdogan τόνισε ότι μόνο αφού οι αρμόδιοι φορείς και οι εμπειρογνώμονες ολοκληρώσουν τις έρευνές τους, μπορεί να γίνει με βεβαιότητα κατανοητό πώς έγινε μια έκρηξη παρά όλα τα μέτρα που ελήφθησαν και όλα τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο ανθρακωρυχείο. «Όλα αυτά που λέγονται δεν θα είναι παρά εικασίες μέχρι να δημοσιευτεί η τελική έκθεση για την έκρηξη. 
Η ευθύνη μας είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέχρι να έχουμε αυτήν την έκθεση ενώπιόν μας. Το κράτος μας ανέλαβε δράση με όλους τους υπουργούς, τους θεσμούς και το προσωπικό του την ίδια στιγμή του ατυχήματος».

Το κοινωνικό κράτος

Ο Erdogan συνέχισε επισημαίνοντας ότι η πρόταση προϋπολογισμού για το 2023 παρουσιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου στη GNAT εκ μέρους της Προεδρίας και δήλωσε:
«Ελπίζω ότι ο προϋπολογισμός του 2023, την προετοιμασία του οποίου συντονίζει ο κ. Αντιπρόεδρος καθώς και η Προεδρία με την συμμετοχή του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομικών και όλων των αρμόδιων φορέων και θεσμών, θα είναι ευοίωνα για το έθνος μας».
Τονίζοντας ότι η μερίδα του λέοντος από τον προϋπολογισμό του 2023 έχει διατεθεί για την εκπαίδευση, όπως έχει διατεθεί σε όλους τους προϋπολογισμούς που έχουν ετοιμάσει οι κυβερνήσεις του Κόμματος του ΑΚ μέχρι στιγμής, ο τούρκος πρόεδρος συνέχισε: «Ορίσαμε τον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση, ο οποίος ήταν 10,3 δισεκατομμύρια τουρκ. λίρες όταν ήρθαμε στην εξουσία το 2002, με σχεδόν 650 δισεκατομμύρια για το 2023, μια αύξηση 58 φορές. 
Συνεχίζουμε να εμπεδώνουμε την αρχή του κοινωνικού κράτους και στον προϋπολογισμό του 2023. 
Θα αυξήσουμε τον προϋπολογισμό της κοινωνικής βοήθειας από μόλις 2 δισεκατομμύρια TL το 2002 σε 258 δισεκατομμύρια λίρες το επόμενο έτος, ώστε να μπορέσει κάθε μέλος του έθνους μας να εισπράττει τις οφειλές του από τους πόρους της χώρας μας. Διαθέτουμε ένα ταμείο 401 δισεκατομμυρίων TL προκειμένου οι τοπικές διοικήσεις μας να εξυπηρετούν καλύτερα τις πόλεις μας».

Αύξηση στις αμυντικές δαπάνες 

Ο αμυντικός προϋπολογισμός έχει αυξηθεί έως και 469 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες ενόψει των ολοένα αυξανόμενων απειλών για την ασφάλεια στην περιοχή και τον κόσμο, είπε επίσης ο ίδιος.
«Διαθέτουμε περισσότερα από 145 δισεκατομμύρια TL για τις ενισχύσεις που θα επεκτείνουμε στον πραγματικό τομέα σε μια προσπάθεια να δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις, απασχόληση, παραγωγή και εξαγωγές.
 Ομοίως, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους αγρότες και τους κατασκευαστές μας με ένα ταμείο 143 δισεκατομμυρίων TL. 
Όπως βλέπετε, έχουμε ετοιμάσει έναν προϋπολογισμό σύμφωνα με τον οποίο διαθέτουμε πόρους σε κάθε τομέα και τομέα σύμφωνα με τους στόχους μας για το 2023. Θα θέσουμε αυτόν τον προϋπολογισμό στην υπηρεσία του έθνους μας μετά τις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στις επιτροπές και τη γενική συνέλευση της GNAT.»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης