Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενέργειες για αύξηση κεφαλαίου 2 δισ. κάνει η Credit Suisse - Το fund της Μέσης Ανατολής, η RBC και η Morgan Stanley

Ενέργειες για αύξηση κεφαλαίου 2 δισ. κάνει η Credit Suisse - Το fund της Μέσης Ανατολής, η RBC και η Morgan Stanley
Αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι το κεφαλαιακό έλλειμμα θα μπορούσε να φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα μέχρι το 2024
Η Credit Suisse συνεργάζεται με τράπεζες όπως η Royal Bank of Canada (RBC) και η Morgan Stanley για μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου, σε περίπτωση που χρειαστεί να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να αντλήσει κεφάλαια για την αναδιάρθρωσή της, σύμφωνα με το Bloomberg.
Μια αύξηση κεφαλαίου μέσω μιας πιθανής πώλησης μετοχών, με την ονομασία Project Ghana, θα μπορούσε να έρθει μετά την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας για το σχέδιο αναδιάρθρωσης στις 27 Οκτωβρίου, πρόσθεσε το δημοσίευμα.
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Credit Suisse, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, πιθανότατα θα αναζητήσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει την αναδιάρθρωση και τυχόν λειτουργικές ζημίες κατά τα επόμενα δύο χρόνια.

Τα προβλήματα

Η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να ανακάμψει από μια σειρά σκανδάλων, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας άνω των 5 δισ. δολαρίων από την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρείας Archegos πέρυσι, όταν επίσης αναγκάστηκε να αναστείλει κεφάλαια πελατών που συνδέονται με την Greensill.
Αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι το κεφαλαιακό έλλειμμα θα μπορούσε να φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα μέχρι το 2024.
Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε επικαλούμενο πηγή ότι η Credit Suisse έχει προσεγγίσει τουλάχιστον ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μέσης Ανατολής για κεφαλαιακή ενίσχυση, ενώ ορισμένα κεφάλαια εξετάζουν τις επιχειρήσεις της τράπεζας που έχει πληγεί από σκάνδαλα ως πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης