Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Πολιτικό θρίλερ για την Truss, αντιμέτωπη με τη Βουλή

Μ. Βρετανία: Πολιτικό θρίλερ για την Truss, αντιμέτωπη με τη Βουλή
Ακόμα και οι Συντηρητικοί βουλευτές την εγκαταλείπουν μόλις ένα μήνα μετά τον ορισμό της στην προεδρία του κόμματος και στην πρωθυπουργία
Σχετικά Άρθρα

Δίχως τέλος είναι το πολιτικό και οικονομικό θρίλερ για την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Liz Truss, η οποία μετά το «στραπάτσο» με την οικονομική πολιτική της, η οποία ανετράπη πλήρως, καλείται να βρεθεί σήμερα Τετάρτη 19/10 ενώπιον της Βουλής και των βουλευτών της με έναν πληθωρισμό που διαμορφώθηκε στο 10,1%, σε υψηλό 40ετίας.
Η Truss για πρώτη φορά μετά την οικονομική «κωλοτούμπα» - πήρε πίσω όλες τις μειώσεις φόρων που είχε εξαγγείλει κατά την προεκλογική της εκστρατεία, εξαγγελίες που την οδήγησαν και στη θέση της προεδρίας των Συντηρητικών και της πρωθυπουργίας της Μ. Βρετανίας - θα βρεθεί απέναντι στους Βρετανούς βουλευτές, οι οποίοι αναμένεται να της εξαπολύσουν μια ολομέτωπη επίθεση.
Το εντυπωσιακό είναι ότι τα σφοδρότερα πυρά αναμένεται να τα δεχθεί από τους βουλευτές του κόμματος της, οι οποίοι σε πολύ μεγάλο ποσοστό τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσης της.

Να παραιτηθεί

Πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι μόλις το 10% των Βρετανών και το 20% των Συντηρητικών ψηφοφόρων έχουν θετική γνώμη για την Truss, τη στιγμή που το 55% των μελών του κόμματος (αυτοί δηλαδή που την όρισαν πρόεδρο και πρωθυπουργό) επισημαίνει πως θα πρέπει να παραιτηθεί.
Παρόλο αυτά, η Truss, η οποία παραδέχθηκε τα λάθη της, υποστηρίζει πως είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην πρωθυπουργία ενώ παρά τη μεγάλη κατακραυγή στο πρόσωπο της, πολλοί κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη ζητούν να της δοθεί περισσότερος πολιτικός χρόνος και το κόμμα να στοιχηθεί στο πλευρό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης