Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε δύσκολη θέση η Rusal - Αποφεύγουν το ρωσικό αλουμίνιο οι αγοραστές

Σε δύσκολη θέση η Rusal - Αποφεύγουν το ρωσικό αλουμίνιο οι αγοραστές
Οι παραδόσεις στις αποθήκες του LME αναδεικνύουν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Rusal
Σημαντικές ποσότητες αλουμινίου ρωσικής προέλευσης σε αποθήκες που είναι εγγεγραμμένες στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου στο Gwangyang της Νότιας Κορέας, παρέδωσε η Glencore, δήλωσαν την Τρίτη δύο πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Άλλη πηγή ανέφερε ότι το αλουμίνιο που παραδόθηκε στην Gwangyang παράγεται από τη Rusal.

Σε δύσκολη θέση η Rusal - Αποφεύγουν το ρωσικό μέταλλο οι αγοραστές

Οι παραδόσεις στις αποθήκες του LME αναδεικνύουν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Rusal, ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο εκτός Κίνας, καθώς τα συμβόλαια του 2022 λήγουν και οι αγοραστές αποφεύγουν το ρωσικό μέταλλο για τα συμβόλαια του 2023, δήλωσε μία από τις πηγές.
Ορισμένοι αγοραστές αλουμινίου και τελικοί χρήστες στις βιομηχανίες μεταφορών, κατασκευών και συσκευασίας δεν θέλουν το αλουμίνιο της Rusal στα προϊόντα τους. Το ανεπιθύμητο μέταλλο, όπως το αλουμίνιο της Rusal, συνήθως καταλήγει στο σύστημα LME, μια αγορά έσχατης ανάγκης για τους καταναλωτές και τους παραγωγούς.
Οι πηγές δεν ανέφεραν την ποσότητα αλουμινίου της Rusal που είχε παραδοθεί από την Glencore στις αποθήκες του LME στο Gwangyang.
Η Rusal τον Απρίλιο του 2020 συμφώνησε μακροπρόθεσμο συμβόλαιο για την προμήθεια 6,9 εκατομμυρίων τόνων αλουμινίου στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Glencore.
Από αυτούς οι 344.760 τόνοι θα παραδίδονταν το 2020 και περίπου 1,6 εκατομμύρια τόνοι ετησίως μεταξύ 2021 και 2024.

Περιορισμό εισαγωγών εξετάζουν οι ΗΠΑ

Η είδηση ότι η κυβέρνηση Biden εξέταζε το ενδεχόμενο να περιορίσει τις εισαγωγές ρωσικού αλουμινίου ως πιθανή απάντηση στη στρατιωτική κλιμάκωση της Μόσχας στην Ουκρανία προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα, την Τετάρτη, αύξηση των τιμών του αλουμινίου κατά περισσότερο από 7%.
Οι έμποροι αλουμινίου δήλωσαν ότι η σπασμωδική αντίδραση οφειλόταν στις ανησυχίες για ελλείψεις σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων στη Rusal.
Η Rusal είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο εκτός της Κίνας, αντιπροσωπεύοντας το 6% των παγκόσμιων προμηθειών που εκτιμώνται σε περίπου 70 εκατομμύρια τόνους φέτος.
Τα αποθέματα αλουμινίου στις αποθήκες της LME αυξήθηκαν κατά 65.825 τόνους σε 433.025 τόνους την Παρασκευή.
Από αυτούς, 23.525 τόνοι παραδόθηκαν στο Gwanyang στη Νότια Κορέα και 44.675 τόνοι στο Port Klang στη Μαλαισία.
"Κάποια πράγματα τις τελευταίες ημέρες έκαναν τους ανθρώπους να καθίσουν, να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Rusal", δήλωσε πηγή της βιομηχανίας αλουμινίου.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η LME ξεκίνησε ένα έγγραφο συζήτησης σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης του ρωσικού αλουμινίου, νικελίου και χαλκού να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και αποθήκευσης στο σύστημά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης