Τελευταία Νέα
Διεθνή

Surovikin (Ρώσος στρατηγός): Οι Ουκρανοί χάνουν από 600 έως 1000 στρατιώτες ημερησίως – Η επόμενη μεγάλη μάχη θα δοθεί στην Kherson

Surovikin (Ρώσος στρατηγός): Οι Ουκρανοί χάνουν από 600 έως 1000 στρατιώτες ημερησίως – Η επόμενη μεγάλη μάχη θα δοθεί στην Kherson
Οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν μεγάλο τμήμα του στρατού τους στην Kherson προφανώς ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση κατά των ρωσικών θέσεων που έχουν καταλάβει την Kherson...

Τα ρωσικά στρατεύματα δεν επιδιώκουν υψηλό ρυθμό προόδου στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και επίμονα καταστρέφουν τις εχθρικές δυνάμεις, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Διοικητής όλων των ρωσικών όπλων στην Ουκρανία και νέος επικεφαλής της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης… στρατηγός Sergey Surovikin.
Είναι η πρώτη φορά που έδωσε συνέντευξη ο Surovikin από τότε που ανέλαβε όλη την ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία…

Οι δυτικοί που υποκινούν τον ουκρανικό στρατό… απαιτούν την προέλασή των Ουκρανών στην Kherson στα νότια, ανεξάρτητα από στρατιωτικές απώλειες και τον άμαχο πληθυσμό…ανέφερε ο Ρώσος διοικητής.

Ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

«Η κατάσταση στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μπορεί να χαρακτηριστεί τεταμένη».
Η Ρωσία δεν επιδιώκει υψηλό ρυθμό προόδου στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Έχουμε μια διαφορετική στρατηγική...
Γλιτώνουμε κάθε στρατιώτη και κατατροπώνουμε επίμονα τον εχθρό που προελαύνει»

Μια δυσάρεστη κατάσταση έχει διαμορφωθεί στην περιοχή Kherson.
Ο εχθρός πλήττει σκόπιμα τις εγκαταστάσεις υποδομής της Χερσώνας και τα κτίρια κατοικιών.
Οι πύραυλοι HIMARS έχουν καταστρέψει τη γέφυρα Antonovka και το φράγμα του HPP Kakhovka και η κίνηση κατά μήκος τους έχει σταματήσει»

Τα περαιτέρω σχέδια της Ρωσίας όσον αφορά τη Kherson θα εξαρτηθούν από την εξελισσόμενη στρατιωτική τακτική κατάσταση.
Δεν αποκλείεται να ληφθούν «άβολες αποφάσεις».

Ρωσικός οπλισμός

Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 34.000 εξόδους στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας πάνω από 7.000 κατευθυνόμενα πυρομαχικά.
Το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57 διακρίνεται ιδιαίτερα στη μαχητική του λειτουργία, πλήττοντας στόχους σε κάθε πτήση.
Οι υπερηχτικοί πύραυλοι Kinzhal έχουν αποδείξει την αξία τους στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση και «αυτός ο πύραυλος είναι ικανός να παραβιάσει οποιοδήποτε εχθρικό σύστημα αεράμυνας».

Τα ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.000 εξόδους στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και τα drones κρούσης έχουν εξαφανίσει πάνω από 600 ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους.
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση απέδειξε την αποτελεσματικότητα των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών και τις δυνατότητες αεράμυνας.

Ενέργειες του ουκρανικού στρατού

Η ουκρανική πλευρά δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες επίθεσης στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων.
Το ΝΑΤΟ απαιτεί επιθετικές επιχειρήσεις του Κιέβου προς την κατεύθυνση της Kherson, «ανεξαρτήτως στρατιωτικών απωλειών και αμάχων…».

Ο ουκρανικός στρατός μεταφέρει όλες τις διαθέσιμες εφεδρείες στην πρώτη γραμμή.
«Πρόκειται βασικά για δυνάμεις εδαφικής άμυνας που δεν έχουν υποβληθεί σε πλήρη εκπαίδευση» και η ουκρανική ηγεσία τις καταδικάζει σε αφανισμό.
Κατά κανόνα, τέτοιες μονάδες έχουν χαμηλό ηθικό.
Για να αποτρέψουν τη διαφυγή τους από την πρώτη γραμμή, οι ουκρανικές αρχές χρησιμοποιούν τμήματα εκδίκησης που αποτελούνται από εθνικιστές που πυροβολούν και σκοτώνουν όλους όσους προσπαθούν να φύγουν από το πεδίο της μάχης»

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πληροφορίες για τις προετοιμασίες του Κιέβου για μια μαζική επίθεση με ρουκέτα κατά του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka.
Ο ουκρανικός στρατός χάνει καθημερινά από 600 έως 1.000 στρατιώτες.

Το μέλλον της Ουκρανίας

Η Ρωσία επιθυμεί η Ουκρανία να είναι ανεξάρτητη από τη Δύση και το ΝΑΤΟ και ένα φιλικό κράτος για τη Ρωσία.
«Ο εχθρός είναι το εγκληματικό καθεστώς, που σπρώχνει τους Ουκρανούς πολίτες στο θάνατο. Είμαστε ένας λαός με τους Ουκρανούς»

Δεκάδες ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί…

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας δήλωσε ότι έξι ενεργειακές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές σε ολόκληρη την Ουκρανία στις 18 Οκτωβρίου 2022.
«Περισσότερες απεργίες σημειώθηκαν στον ενεργειακό τομέα στις περιοχές Zhitomir, Dnepropetrovsk, Kharkov, Nikolayev και Donetsk και στην πόλη του Κιέβου.
Έξι ενεργειακές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές.

Ωστόσο δεκάδες ενεργειακές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Ο πρωθυπουργός προέτρεψε τον κόσμο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, ειδικά το βράδυ.

Υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας στην Kherson από τους Ουκρανούς…

Οι κάτοικοι στην περιοχή της Kherson θα ζητηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους λόγω του κινδύνου πλημμύρας
Οι άμαχοι που ζουν στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson θα εκκενωθούν προς την αριστερή όχθη λόγω του κινδύνου πλημμύρας σε περίπτωση που οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέψουν τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya.

«Υπάρχει άμεσος κίνδυνος πλημμύρας των εδαφών λόγω της σχεδιαζόμενης καταστροφής του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya και της απόρριψης νερού από τον καταρράκτη των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.
Το βασικό μας καθήκον είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να επιτρέψουμε στα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εκτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους για την προστασία της περιοχής της Kherson.
Θα μεταφέρουμε τον άμαχο πληθυσμό στην αριστερή όχθη οργανωμένα και σταδιακά.
Οι κάτοικοι της περιοχής που αποφασίζουν να μετακομίσουν σε πιο μακρινές περιοχές της Ρωσίας θα λάβουν πιστοποιητικά στέγασης από τη ρωσική κυβέρνηση

Με βάση ρωσικές πηγές η Ουκρανία «συγκεντρώνει τεράστιες δυνάμεις στις περιοχές Νικολάγιεφ και Κριβόι Ρογκ».
Είπε ότι ένας άλλος λόγος για τον οποίο ελήφθη η απόφαση μετεγκατάστασης είναι «η δημιουργία μεγάλης κλίμακας αμυντικών οχυρώσεων ώστε να αποκρούεται κάθε επίθεση».
Ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία Στρατηγός Sergey Surovikin δήλωσε ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι ο Ουκρανικός στρατός προετοιμάζει μια μαζική πυραυλική επίθεση στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης