Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η αμερικανική αεροπορία αναχαίτισε δύο ρωσικά βομβαρδιστικά κοντά στις ακτές της Αλάσκας

ΗΠΑ: Η αμερικανική αεροπορία αναχαίτισε δύο ρωσικά βομβαρδιστικά κοντά στις ακτές της Αλάσκας
Η Ρωσία διεξάγει την ετήσια στρατιωτική άσκηση Grom αυτήν την περίοδο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική πολεμική αεροπορία αναχαίτισε δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 κοντά στις ακτές της Αλάσκας, ανακοίνωσε η διοίκηση της αεροπορικής ασφάλειας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD).
Δύο καταδιωκτικά «αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά ρωσικά Tu-95 Bear-H κατά την είσοδό τους στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Αλάσκας», δήλωσε η NORAD σε ανακοίνωση.
Τα ρωσικά αεροσκάφη «έμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο και δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών ή του Καναδά», διευκρίνισε η βορειοαμερικανική διοίκηση.
Η ζώνη αναγνώρισης της αεροπορικής άμυνας (Adiz) είναι μια περίμετρος στην οποία η αεροπορική κυκλοφορία παρακολουθείται από τον στρατό μιας ή περισσοτέρων χωρών, πέραν του εθνικού εναερίου χώρου της, για να έχει επιπλέον χρόνο να αντιδράσει σε περίπτωση εχθρικού ελιγμού.
Η ζώνη της Αλάσκας εκτείνεται έως και 320 χλμ από τις ακτές.
Την στιγμή όπου η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι μεγάλη λόγω των πυρηνικών απειλών της Μόσχας, ο αμερικανικός στρατός διευκρίνισε ότι η ρωσική δραστηριότητα στην αμερικανική ζώνη αναγνώρισης δεν θεωρείται ως απειλή ή ως πρόκληση.
Οι αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών σε αυτή την ζώνη που βρίσκεται πολύ κοντά στην ρωσική Άπω Ανατολή είναι σχετικά συχνές.
«Η NORAD χρησιμοποιεί μια πολυ-επίπεδη άμυνα δορυφόρων, ραντάρ εδάφους, αερομεταφερόμενων ραντάρ και μαχητικών αεροσκαφών για την ταυτοποίηση οποιουδήποτε αεροσκάφους και την αναγνώριση κάθε ανάρμοστης ενέργειας προειδοποίησε ο αμερικανικός στρατός. Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε μια σειρά επιλογών για να προασπίσουμε στην κυριαρχία της Βόρειας Αμερικής και της Αρκτικής».
Η Ρωσία διεξάγει την ετήσια στρατιωτική άσκηση Grom αυτήν την χρονική περίοδο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης