Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Πρωθυπουργός - zombie η Liz Truss - Το 55% των Τόρις ζητούν την άμεση παραίτησή της

Μεγάλη Βρετανία: Πρωθυπουργός - zombie η Liz Truss - Το 55% των Τόρις ζητούν την άμεση παραίτησή της
Το 32% των Τόρις δηλώνουν ότι ο Johnson πρέπει να είναι ο διάδοχός της με το 23% να ψηφίζουν δαγκωτό Rishi Sunak και το 10% τον υπουργό Άμυνας, Ben Wallace
Επί 42 ημέρες, η Liz Truss έχει τα ηνία του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο, δημοσκόπηση της YouGov που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, δείχνει ότι, περισσότερα από τα μισά στελέχη του κόμματός της, των Τόρις, της δείχνουν την...πόρτα.

Το 55% των μελών ζητούν την άμεση παραίτησή της την ώρα που το μεγάλο φαβορί για να την διαδεχτεί είναι... ο προκάτοχός της, Βoris Johnson.
Η δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι, τέσσερις στους πέντε Συντηρητικούς θεωρούν ότι η πρωθυπουργός Truss δεν κάνει καλό κυβερνητικό έργο με το 55% να πιστεύει ότι πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το αξίωμά της. Μόλις το 38% των Συντηρητικών επιθυμούν την παραμονή της στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Η μεγάλη έκπληξη στη δημοσκόπηση είναι ότι ο προκάτοχός της, Boris Johnson, εμφανίζεται ως η προτιμώμενη επιλογή για να την αντικαταστήσει.
Το 32% των Τόρις δηλώνουν ότι ο Johnson πρέπει να είναι ο διάδοχός της με το 23% να ψηφίζουν δαγκωτό Rishi Sunak και το 10% τον υπουργό Άμυνας, Ben Wallace.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα πορίσματα της δημοσκόπησης βλέπουν το φως δημοσιότητας αφότου η πρωθυπουργός της γηραιάς αλβιώνας είχε σήμερα επί δύο ώρες συνομιλίες με το υπουργικό Συμβούλιο.
Έχοντας ήδη προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα των κεντρώων βουλευτών της, η Liz Truss θα εμφανιστεί σήμερα το βράδυ ενώπιον της δεξιάς πτέρυγας των Τόρις - ERG- πολλοί από τους οποίους είναι οργισμένοι γιατί έσπευσε να καταργήσει τις φορολογικές περικοπές που είχε εξαγγείλει .
Πολλά, πάντως, θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει ο πανίσχυρος πρόεδρος της «Επιτροπής του 1922», σερ Graham Brady, ο οποίος χθες είχε συνάντηση με την Liz Truss.
Η Συντηρητική πρωθυπουργός της γηραιάς αλβιώνας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από πολλούς υπουργούς και βουλευτές για να αποχωρήσει από τη Ντάουνινγκ Στριτ.
Την ίδια ώρα, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Jeremy Hunt, κάνει μεγάλες προσπάθειες να σώσει την κατάσταση απορρίπτοντας χθες σχεδόν όλες τις φορολογικές περικοπές που είχαν συμπεριληφθεί στον καταστροφικό μίνι προϋπολογισμό της Truss, αρχιτέκτονας του οποίου ήταν η αδελφή- ψυχή της, πρώην υπουργός Οικονομικών, Quasi Kwarteng.
Την ώρα που η κυβέρνηση Truss βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά, η εφημερίδα «Daily Mail», επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με την οποία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Rishi Sunak, αρνήθηκε ότι της σκάβει τον... λάκκο για να την ανατρέψει, αν και μία άλλη, υψηλόβαθμη πηγή, υποστήριξε ότι ακόμα το θέλει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης