Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πληθωρισμός είναι η κορυφαία ανησυχία για το 2022 - «Έκρηξη» του ποσοστού στο 40%

Ο πληθωρισμός είναι η κορυφαία ανησυχία για το 2022 - «Έκρηξη» του ποσοστού στο 40%
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η φτώχεια και η κοινωνική ανισότητα έρχονται δεύτερες στον κατάλογο των ανησυχιών
Η έκρηξη του πληθωρισμού αποτελεί πλέον την κορυφαία παγκόσμια ανησυχία, με την πανδημία να αποτελεί μία απειλή του παρελθόντος, τουλάχιστον προς το παρόν.
Όπως αναλύει η Anna Fleck της Statista, αυτό καταδεικνύει την ταχεία αλλαγή των νέων, κλιμακούμενων κρίσεων παρά οτιδήποτε άλλο, καθώς τους τελευταίους μήνες ο πλανήτης βρέθηκε αντιμέτωποες με ξηρασίες, λιμούς, τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια επακόλουθη ενεργειακή κρίση και τον ιλιγγιώδη πληθωρισμό.
Σύμφωνα με έρευνα της Ipsos σε σχεδόν 20.000 ενήλικες, το 50% των ερωτηθέντων θεωρούσε την πανδημία ως κύρια ανησυχία τον Ιανουάριο του 2021.
Πλέον αποτελεί τη βασική ανησυχία για ποσοστό μόλις 12%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που προστέθηκε στη μηνιαία έρευνα.

«Έκρηξη» της ανησυχίας για τον πληθωρισμό

Ωστόσο, ο πληθωρισμός ακολουθεί αντίστροφη πορεία, καθώς μόνο το 8% δήλωσε ότι αποτελούσε κύρια ανησυχία τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ τον περασμένο μήνα το ποσοτό εκτοξεύθηκε στο 40%.
Οι χώρες για τις οποίες οι περισσότεροι άνθρωποι τον θεωρούν μείζονα ανησυχία είναι η Πολωνία (67%), η Αργεντινή (65%), η Τουρκία (56%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (56%).
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η φτώχεια και η κοινωνική ανισότητα έρχονται δεύτερες στον κατάλογο των ανησυχιών από τον Σεπτέμβριο του 2022, με περίπου έναν στους τρεις ερωτηθέντες σε όλο τον κόσμο να τις επιλέγει.
Η Ουγγαρία (46%), οι Κάτω Χώρες (46%), η Βραζιλία (42%), η Ινδονησία (40%) και η Ταϊλάνδη (40%) κατέγραψαν το υψηλότερο ποσοστό των ανθρώπων που το ανέφεραν ως κορυφαία ανησυχία.
Όταν ρωτήθηκαν αν οι χώρες τους κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι, τα δύο τρίτα των ενηλίκων απάντησαν ότι η χώρα τους βρίσκεται σε λάθος δρόμο.
Ενώ οι Σαουδάραβες (95%) και οι Ινδονήσιοι (81%) έδωσαν τις πιο θετικές απαντήσεις, οι Περουβιανοί (10%) και οι Αργεντινοί (10%) ήταν οι λιγότερο αισιόδοξοι.
Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση (-9 ποσοστιαίες μονάδες).

statista_3.jpeg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης