Τελευταία Νέα
Διεθνή

Solomon (Goldman Sachs): Ήρθε η ώρα οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί – Μπορεί οι προκλήσεις να διαρκέσουν μία 10ετία

Solomon (Goldman Sachs): Ήρθε η ώρα οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί – Μπορεί οι προκλήσεις να διαρκέσουν μία 10ετία

«Αν έχετε μια επιχείρηση που βασίζεται στον κίνδυνο, είναι καιρός να σκεφτείτε πιο προσεκτικά τη διάθεση για ρίσκο», δήλωσε ο Solomon

Η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να οδεύει προς μια ύφεση που θα μπορούσε να καταστήσει πιο δύσκολες τις επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις.

Αυτή ήταν η προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs, David Solomon, τονίζοντας ότι «είναι καιρός οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί».
«Αν έχετε μια επιχείρηση που βασίζεται στον κίνδυνο, είναι καιρός να σκεφτείτε πιο προσεκτικά τη διάθεση για ρίσκο», δήλωσε ο Solomon στο CNBC.
"Νομίζω ότι πρέπει να περιμένετε ότι υπάρχει μεγαλύτερη μεταβλητότητα στον ορίζοντα τώρα.
Αυτό δεν σημαίνει σίγουρα ότι έχουμε ένα πραγματικά δύσκολο οικονομικό σενάριο.
Αλλά όσον αφορά την κατανομή των αποτελεσμάτων, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες", πρόσθεσε.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα γ’ 3μηνου

Η Goldman Sachs δημοσίευσε την Τρίτη αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, χάρη σε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα συναλλαγών.
Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 43% στα 3,07 δισ. δολάρια ή 8,25 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της Refinitiv για 7,69 δολάρια.
Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 12% στα 11,98 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις κατά περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια.
Οι μειώσεις των κερδών και των εσόδων της Goldman ήταν αναμενόμενες, αφού η περσινή έκρηξη των IPO υποχώρησε φέτος.

Αλλάζουν οι συνθήκες

Αναφορικά με τα μακροοικονομικά ζητήματα, ο Solomon τόνισε επανειλημμένα τη σημασία της προσοχής, σημειώνοντας τη σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και την αύξηση του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να μειώσει τον πληθωρισμό που βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 και πλέον ετών.
"Αυτό το περιβάλλον είναι ένα περιβάλλον για το οποίο πρέπει να είστε προσεκτικοί και προετοιμασμένοι", δήλωσε ο Solomon.
Όπως ο Jamie Dimon της JPMorgan, ο Solomon προειδοποίησε επίσης για επικείμενο πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία, λέγοντας ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός, τα επιτόκια και ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλούν μια οικονομία που κατά τα άλλα πάει καλά τώρα.
Οι επενδυτές πρέπει να έχουν επίγνωση των μελλοντικών προκλήσεων.
"Σε ένα περιβάλλον όπου ο πληθωρισμός είναι πιο ισχυρός και η ανάπτυξη είναι πιο αργή, ξέρετε, η ανατίμηση των περιουσιακών στοιχείων θα είναι πιο δύσκολη", είπε.
"Πρόκειται να ριζώσουμε σε αυτό το είδος σεναρίου που μπορεί να διαρκέσει μια δεκαετία; Δεν ξέρω", είπε ο Solomon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης