Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι «ισχυρές εκρήξεις» στους αγωγούς Nord Stream «δείχνουν» δολιοφθορά - Τα πρώτα υποθαλάσσια πλάνα

Οι «ισχυρές εκρήξεις» στους αγωγούς Nord Stream «δείχνουν» δολιοφθορά - Τα πρώτα υποθαλάσσια πλάνα
Τα ευρήματα της Δανίας φαίνεται να είναι παρόμοια με εκείνα των Σουηδών εισαγγελέων
Σχετικά Άρθρα
Προκαταρκτική έρευνα για τις ζημιές στους δύο αγωγούς αερίου Nord Stream στο δανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας έδειξε πως οι διαρροές προκλήθηκαν από «ισχυρές εκρήξεις», αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Η περαιτέρω έρευνα για τις διαρροές που διαπιστώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας θα γίνουν από κοινού από την Αστυνομία της Κοπεγχάγης και την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας.
Τα ευρήματα της Δανίας φαίνεται να είναι παρόμοια με εκείνα των Σουηδών εισαγγελέων, οι οποίοι δήλωσαν ότι δύο άλλες τρύπες στους αγωγούς φαίνεται επίσης να προκλήθηκαν από εκρήξεις και ότι η υπόθεση διερευνάται ως πράξη βαριάς δολιοφθοράς.
Οι σουηδικές και οι δανικές αρχές ερευνούν τέσσερις διαρροές στους αγωγούς, οι οποίοι συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και έχουν γίνει σημείο ανάφλεξης στην κρίση στην Ουκρανία.
Η αστυνομία της Δανίας δεν μπορούσε να πει πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η διεθνής συνεργασία με π.χ. τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες», δήλωσε η αστυνομία της Κοπεγχάγης.
Οι ηγέτες της Δύσης χαρακτήρισαν τις ζημιές ως πράξη δολιοφθοράς και η Μόσχα προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη στη Δύση, υπονοώντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν να κερδίσουν από την καταστροφή των αγωγών.
Η Ουάσινγκτον έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

Στη δημοσιότητα τα πρώτα υποθαλάσσια πλάνα

Η σουηδική εφημερίδα Expressen, η οποία έλαβε αποκλειστική άδεια από τις αρχές για τη σχετική λήψη, έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα υποθαλάσσια πλάνα.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης