Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη παραδοχή ΔΝΤ - Με τα ψηφιακά νομίσματα οι κυβερνήσεις θα ελέγχουν που ξοδεύουν τα χρήματά τους οι πολίτες

Απίστευτη παραδοχή ΔΝΤ - Με τα ψηφιακά νομίσματα οι κυβερνήσεις θα ελέγχουν που ξοδεύουν τα χρήματά τους οι πολίτες
Ένα CBDC μπορεί να επιτρέψει στις κυβερνητικές υπηρεσίες και στους φορείς του ιδιωτικού τομέα να προγραμματίζουν, να δημιουργούν έξυπνες συμβάσεις, να επιτρέπουν στοχευμένες λειτουργίες πολιτικής
Τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs) θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιτρέψουν σε μια κυβέρνηση να ελέγχει σε τι ξοδεύουν οι πολίτες τα μετρητά τους.
Σε αυτή την απίστευτη παραδοχή προχώρησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Bo Li, δήλωσε ότι ένα CBDC θα μπορούσε να βελτιώσει τη "χρηματοπιστωτική ένταξη" μέσω της δυνατότητας προγραμματισμού.
"Ένα CBDC μπορεί να επιτρέψει στις κυβερνητικές υπηρεσίες και στους φορείς του ιδιωτικού τομέα να προγραμματίζουν, να δημιουργούν έξυπνες συμβάσεις, να επιτρέπουν στοχευμένες λειτουργίες πολιτικής", εξήγησε ο Li.
"Για παράδειγμα, πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας, κουπόνια κατανάλωσης, κουπόνια τροφίμων".
"Με τον προγραμματισμό του CBDC, τα χρήματα αυτά μπορούν να στοχευθούν με ακρίβεια για το τι είδους άνθρωποι μπορούν να κατέχουν CBDC και για το είδος της χρήσης που μπορούν να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα, για παράδειγμα για τρόφιμα".
Ο Li, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του αναπληρωτή γενικού διευθυντή στο ΔΝΤ στις 23 Αυγούστου 2021, πρόσθεσε ότι επιτρέποντας στην κυβέρνηση να στοχεύσει με ακρίβεια σε αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι, αυτό θα επιτρέψει στην εν λόγω κυβέρνηση να "βελτιώσει τη δομή των δαπανών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης