Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall, με ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές και τα κέρδη των τραπεζών - Στο +2,65% ο S&P 500, ο Nasdaq +3,43%

Ισχυρά κέρδη στη Wall, με ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές και τα κέρδη των τραπεζών - Στο +2,65% ο S&P 500, ο Nasdaq +3,43%
Το 10ετές σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 3,99% και το 2ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,44%.
Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν σήμερα Δευτέρα 17/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η δυναμική των traders επηρρεάστηκε  ως επί το πλείστον από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου, τα οποία ανακοίνωσαν οι μεγάλες τράπεζες.
Αυτό το γεγονός και η πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενίσχυσαν το θετικό κλίμα για τις μετοχές.
Η Bank of America σημείωσε κέρδη 7,1 δισ. δολαρίων ή 81 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της FactSet για τα 6,4 δισ. δολάρια ή 78 σεντς ανά μετοχή.
Πολλά αξιόλογα ονόματα τεχνολογίας αναφέρουν αποτελέσματα επίσης αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Tesla και IBM.

Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στο +1,87%, στις 30.188 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο +2,65%, στις 3.678 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε επίσης άνοδο +3,43%, στις 10.689 μονάδες
wall_klisimo_18.JPG
Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των JP Morgan (+4,2%), Microsoft (+3,8%) και Salesforce (+3,7%) ενώ πτώση σημείωσε μόνο ο τίτλος της Walgreens Boots (-0,3%).

Morgan Stanley: Έρχεται ράλι ανόδου 16% στον S&P 500


Οι αμερικανικές μετοχές είναι ώριμες πλέον για ένα βραχυπρόθεσμο ράλι ελλείψει αρνητικών νέων από το μέτωπο των αποτελεσμάτων ή επίσημης ύφεσης.
Αυτό αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, Michael J. Wilson, τονίζοντας ότι η πτώση του S&P 500 κατά 25% φέτος δοκιμάζει πλέον ένα "σοβαρό επίπεδο στήριξης" στον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεχνική ανάκαμψη.
Ο Wilson - ο οποίος προέβλεψε σωστά τη φετινή πτώση - δήλωσε ότι "δεν θα απέκλειε" την άνοδο του S&P 500 στις περίπου 4.150 μονάδες, γεγονός που υποδηλώνει άνοδο 16% από το τελευταίο κλείσιμο.
"Αν και αυτό μοιάζει με μια τρομερά μεγάλη κίνηση, θα ήταν σύμφωνο με τα ράλι της bear market φέτος", δήλωσε, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική αρνητική μακροπρόθεσμη στάση του για τις μετοχές.

Bloomberg: Στο 100% η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ εντός 12 μηνών

Μια ύφεση στις ΗΠΑ είναι πλέον ουσιαστικά βέβαιη τους επόμενους 12 μήνες σύμφωνα με το νέο μοντέλο προβλέψεων του Bloomberg Economics, σε ένα πλήγμα για το οικονομικό μήνυμα του προέδρου Joe Biden ενόψει τον ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου 2022, όπως σχολιάζει το πρακτορείο.
Τα τελευταία μοντέλα για τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ, από τους οικονομολόγους του Bloomberg, Anna Wong και Eliza Winger προβλέπουν υψηλότερες πιθανότητες για ύφεση σε όλες τις προβλεπόμενες χρονικές περιόδους, με την εκτίμηση για τους επόμενους 12 μήνες (Οκτώβριο 2023) να σκαρφαλώνει στο 100%, από 65% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση.

Στα μάκρο, συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα η μεταποίηση της πολιτείας της Νέας Υόρκης με τις προβλέψεις των βιομηχανιών για τις αρχές του 2023 να είναι απογοητευτικές.
Ο δείκτης γενικών επιχειρηματικών συνθηκών της Fed της Νέας Υόρκης υποχώρησε σχεδόν 8 μονάδες στο - 9,1 τον Οκτώβριο 2022, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα.
Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους έκανε λόγο για -4,3.
Ο δείκτης νέων παραγγελιών παρέμεινε αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα στο 3,7, παρουσιάζοντας μέτρια ανάπτυξη.
Το εύρος των αποστολών μειώθηκε κατά περίπου 20 μονάδες στο -0,3, ενώ ένας δείκτης της απασχόλησης στα εργοστάσια έδειξε μια μέτρια αύξηση του αριθμού των εργαζομένων.
Προοπτικά, ο δείκτης για τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνθήκες υποχώρησε 10 μονάδες στο -1,8, που είναι και η δεύτερη χειρότερη πρόβλεψη από το 2009.

Σε καθοδική τροχιά γύρισαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 3,99% και το 2ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,44%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 0,2% στα 85,46 δολ. ενώ η τιμή χρυσού ενισχύθηκε 0,9% στα 1.664 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 1,2% έναντι του ευρώ, στο 0,9839 δολ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης