Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Τα βρήκαν Meloni - Berlusconi - Ανοίγει ο δρόμος για το σχηματισμό κυβέρνησης του δεξιού συναπισμού

Ιταλία: Τα βρήκαν Meloni - Berlusconi - Ανοίγει ο δρόμος για το σχηματισμό κυβέρνησης του δεξιού συναπισμού
Επιβεβαιώθηκε η συνεργασία των κομμάτων του δεξιού συνασπισμού
Σχετικά Άρθρα

Αίσιο τέλος είχαν η συνάντηση και οι επαφές μεταξύ της Giorgia Meloni, ηγέτιδος των Αδερφών της Ιταλίας και αδιαμφισβήτητης νικήτριας των ιταλικών κοινοβουλευτικών εκλογών και του Silvio Berlusconi, ηγέτη της Φόρτσα Ιτάλια, ανοίγοντας τον δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Η ένταση ανάμεσα στην Giorgia Meloni και τον Silvio Berlusconi ξεκίνησε με αφετηρία το αίτημα του τελευταίου να πάρει το κόμμα του στη νέα κυβέρνηση τα υπουργεία Eξωτερικών, Tηλεπικοινωνιών, Υγείας και Δικαιοσύνης, ενδεχομένως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, με σκοπό να εξασφαλίσει ότι δεν θα αναγκαστεί να ξαναεγκαταλείψει την Γερουσία, όπως είχε γίνει κατά το παρελθόν, σε περίπτωση νέας καταδίκης του από την ιταλική Δικαιοσύνη.
Η Giorgia Meloni όμως απέρριψε το αίτημα Berlusconi και φέρεται να επέμεινε στη θέση ότι αφού η ίδια κέρδισε τις εκλογές, έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά την νέα κυβερνητική ομάδα.
Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς ειπώθηκε και αν συμφωνήθηκε κάτι συγκεκριμένο στη συνάντηση μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών της δεξιάς.
Πάντως ακολούθησε ανακοινωθέν όπου τονίζεται η απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων και ότι θα παρουσιαστούν από κοινού στον προέδρο της Δημοκρατίας για να λάβουν (μαζί με τη Λέγκα του Mateo Salvini) εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ως εξής:
«Η συνάντηση διεξήχθη με κοινές προθέσεις και σε θετικό κλίμα μέγιστης συνεργασίας.
Τα Αδέλφια της Ιταλίας και η Φόρτσα Ιτάλια θα πσρουσιασθούν μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της συμμαχίας μας, στις επικείμενες διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Sergio Matarella και εργάζονται για να προσφέρουν στην Ιταλία, το γρηγορότερο δυνατό, μια ισχυρή κυβέρνηση, ενωμένη και υψηλού επιπέδου, η οποία να αρχίσει αμέσως να εργάζεται για να αντιμετωπίσει όλες τις επείγουσες ανάγκες.
Οι Meloni και Berlusconi  αναφέρθηκαν στις πιο επείγουσες οικονομικές υποθέσεις, αρχίζοντας από την αύξηση του κόστους της ενέργειας.
Ένα θέμα το οποίο, μεταξύ των άλλων, θα είναι και στο επίκεντρο της επόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης