Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στο 100% η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ εντός 12 μηνών

Bloomberg: Στο 100% η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ εντός 12 μηνών
O Αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένως αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να αποφύγουν την ύφεση.
Σχετικά Άρθρα
Μια ύφεση στις ΗΠΑ είναι πλέον ουσιαστικά βέβαιη τους επόμενους 12 μήνες σύμφωνα με το νέο μοντέλο προβλέψεων του Bloomberg Economics, σε ένα πλήγμα για το οικονομικό μήνυμα του προέδρου Joe Biden ενόψει τον ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου 2022, όπως σχολιάζει το πρακτορείο.
Τα τελευταία μοντέλα για τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ, από τους οικονομολόγους του Bloomberg, Anna Wong και Eliza Winger προβλέπουν υψηλότερες πιθανότητες για ύφεση σε όλες τις προβλεπόμενες χρονικές περιόδους, με την εκτίμηση για τους επόμενους 12 μήνες (Οκτώβριο 2023) να σκαρφαλώνει στο 100%, από 65% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένως αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να αποφύγουν την ύφεση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εστιάζει κυρίως στην ιδιαίτερα ισχυρή αγορά εργασίας στο πλαίσιο της εκστρατείας του για να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς να διατηρήσουν την πλειοψηφία τόσο στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία στις εκλογές σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.
Το μοντέλο του Bloomberg Economics χρησιμοποιεί 13 μακροοικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες για να προβλέψει την πιθανότητα μιας ύφεσης σε χρονικούς ορίζοντες από ένα μήνα μέχρι δύο χρόνια.
Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση του Bloomberg με τη συμμετοχή 42 οικονομολόγων, η πιθανότητα μιας ύφεσης στους επόμενους 12 μήνες αυξήθηκε στο 60% από 50% ένα μήνα νωρίτερα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης