Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ασταμάτητες οι διαδηλώσεις - 122 νεκροί, ανάμεσά τους 27 παιδιά

Ιράν: Ασταμάτητες οι διαδηλώσεις - 122 νεκροί, ανάμεσά τους 27 παιδιά
Παράλληλα αυξάνονται και τα θύματα από τις ταραχές στη φυλακή της Τεχεράνης.
Στο Ιράν, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις που πλέον έχουν μπει στην πέμπτη εβδομάδα τους. Διεθνείς Ανθρωπιστικές Οργανώσεις μιλούν για 122 νεκρούς, ανάμεσά τους 27 παιδιά.
Ο πρόεδρος της χώρας Ebrahim Raisi κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για υποκίνηση των διαδηλώσεων, την ώρα που νέες εικόνες δείχνουν τη βίαιη καταστολή τους από τις ιρανικές αρχές.
Ανάμεσά τους κι ένα βίντεο που δείχνει έναν νεαρό άνδρα να έχει γονατίσει στο έδαφος κι έναν αστυνομικό που βρίσκεται από πάνω του, να τον χτυπά ενώ φαίνεται μάλιστα να χρησιμοποιεί και το τέιζερ εναντίον του.
Ένα μήνα μετά το ξέσπασμα τον ταραχών, οι εικόνες με τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων εξακολουθούν να κάνουν το γύρο του κόσμου.
Οι διαδηλώσεις μαίνονται με την ίδια ένταση σε όλο το Ιράν. Διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για 122 νεκρούς, ανάμεσά τους και 27 παιδιά.
Για άλλη μια φορά ο Ιρανός Πρόεδρος κατηγορεί ευθέως τον Joe Biden για υποκίνηση των ταραχών.
Όπως ανέφερε:« Πιστεύουμε ότι η Αμερική βρίσκεται πίσω από την πλειοψηφία των καταστροφών, του τρόμου, των ταραχών και του χάους στην περιοχή μας και τον κόσμο.
Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας και τις πεποιθήσεις του κόσμου, ότι οι Αμερικανοί είναι θυμωμένοι και αναστατωμένοι από κάθε καινοτομία, κάθε ευτυχία ή καλό, που συμβαίνει στο Ιράν.
Παράλληλα αυξάνονται και τα θύματα από τις ταραχές στη φυλακή της Τεχεράνης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης