Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορίες κατά του θείου του Καρόλου, λόρδου Μαουντμπάτεν, ότι κακοποίησε σεξουαλικά 11χρονο αγόρι

Κατηγορίες κατά του θείου του Καρόλου, λόρδου Μαουντμπάτεν, ότι κακοποίησε σεξουαλικά 11χρονο αγόρι
Ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε δύο φορές όταν ήταν 11 ετών από τον εκλιπόντα, που ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας

Ο θείος του βασιλιά Καρόλου, λόρδος Μαουντμπάτεν, κατηγορείται επισήμως, χρόνια μετά τον θάνατό του, ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα αγόρι σε ίδρυμα στο Μπέλφαστ τη δεκαετία του 1970.
Σύμφωνα με την καταγγελία ο Μαουντμπάτεν, ο οποίος δολοφονήθηκε από βομβιστική επίθεση του IRA το 1979, κακοποίησε το αγόρι στο ίδρυμα Kincora.
Ο Άρθουρ Σμιθ -ο οποίος ήταν πρώην τρόφιμος του ιδρύματοσ- παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να διατηρήσει την ανωνυμία του για να κάνει δημοσίως την καταγγελία κατά του -αγαπημένου- θείου του σημερινού βασιλιά αλλά και του πατέρα του πρίγκιπα Φιλίππου.
Ο δικηγόρος του Σμιθ, Kevin Winters, δήλωσε ότι έχει κατατεθεί αστική αγωγή με ισχυρισμούς περί αμέλειας και παράβασης του καθήκοντος φροντίδας κατά διαφόρων κρατικών φορέων.
Ο κ. Winters πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει κλήτευση η οποία αναμένεται να εκδοθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπέλφαστ την Τρίτη.
«Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται οι ισχυρισμοί του πελάτη μας για κακοποίηση από τον αείμνηστο λόρδο Λούις Μαουντμπάτεν», πρόσθεσε ο δικηγόρος.
«Είναι κατανοητό ότι πολλοί επιζώντες κακοποίησης για λόγους ευαισθησίας επιλέγουν να παραμείνουν ανώνυμοι. Ο Άρθουρ αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Η απόφασή του αυτή πηγάζει από θυμό για τη συστηματική κρατική συγκάλυψη της κακοποίησης σε αυτά τα ιδρύματα.
Ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε δύο φορές όταν ήταν 11 ετών από τον εκλιπόντα, που ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος βγαίνει μπροστά για να υποστηρίξει τέτοιους ισχυρισμούς εναντίον του Λόρδου Μαουντμπάτεν σε δικαστήριο. Αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά ότι θα είναι μια υπόθεση βαθιά αντιδημοφιλής για πολλούς ανθρώπους, καθώς έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο της βασίλισσας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης