Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Αποχωρεί ο CEO Christian Meissner

Credit Suisse: Αποχωρεί ο CEO Christian Meissner
Ο τραπεζίτης Christian Meissner, ο οποίος είχε επικεντρωθεί στην αναμόρφωση της επενδυτικής τράπεζας, εξετάζει επιλογές όπως η δημιουργία της δικής του συμβουλευτικής εταιρείας ή η ένταξή του σε άλλο ίδρυμα το επόμενο έτος.

Να αποχωρήσει πρόκειται από την Credit Suisse τις επόμενες εβδομάδες, εν μέσω ευρείας αναμόρφωσης του ομίλου, ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας της Credit Suisse Group AG, Christian Meissner.
Η ανακοίνωση αποχώρησής του αναμένεται να γίνει στις 27 Οκτωβρίου παράλληλα με τη στρατηγική αναθεώρηση της τράπεζας, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Ο τραπεζίτης, ο οποίος είχε επικεντρωθεί στην αναμόρφωση της επενδυτικής τράπεζας, εξετάζει επιλογές όπως η δημιουργία της δικής του συμβουλευτικής εταιρείας ή η ένταξή του σε άλλο ίδρυμα το επόμενο έτος.
Ο Meissner, που είναι Αυστριακός, προσλήφθηκε αρχικά από την Credit Suisse τον Οκτώβριο του 2020 για να «οργανώσει» έναν όμιλο που θα συνδέει πελάτες της μονάδας διαχείρισης περιουσίας με υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής.
Έγινε επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας της Credit Suisse το 2021 στον απόηχο του χτυπήματος των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την κατάρρευση της Archegos Capital Management.
Υπενθυμίζεται πως η Credit Suisse βρίσκεται εν τω μέσω μιας κρίσιμης στρατηγικής αναθεώρησης μετά από πολλαπλά λάθη που οδήγησαν την τιμή της μετοχής της τράπεζας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Η αποχώρηση του Meissner είναι η τελευταία σε μια σειρά αποχωρήσεων στην ελβετική τράπεζα, που περιλαμβάνει τον παγκόσμιο επικεφαλής των πιστωτικών προϊόντων του, τον Danny McCarthy και τον Jens Welter, ο οποίος ήταν συνεπικεφαλής του παγκόσμιου τραπεζικού τομέα.
Τον Ιούλιο, η τράπεζα όρισε τον David Miller και τον Michael Ebert ως συνεπικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας.
Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον από εταιρείες όπως η Apollo Global Management Inc. και η Mizuho Financial Group Inc για τις δραστηριότητες τιτλοποιημένων προϊόντων στην επενδυτική τράπεζα, ενώ οι ομάδες συμβούλων και διαπραγματεύσεων θα μπορούσαν να γίνουν μια ξεχωριστή μονάδα.
Ο Meissner είχε προηγουμένως ανώτερους ρόλους στην Bank of America Corp., στη Lehman Brothers Holdings Inc. και στην Goldman Sachs Group Inc.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης