Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom: Η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 18% το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2022

Gazprom: Η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 18% το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2022
Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 89,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα
Σχετικά Άρθρα
Η Gazprom, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, παρήγαγε 327,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με την επιχειρησιακή περίληψη της εταιρείας, αυτό είναι 18% (72 δισ. κυβικά μέτρα) λιγότερο από πέρυσι.
Η ζήτηση για αέριο της εταιρείας από το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά μειώθηκε κατά 5,2% κατά την περίοδο αυτή (κατά 9,5 δισ. κυβικά μέτρα).
Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 89,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ή 41,4% (63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) λιγότερο από την ίδια περίοδο του 2021.
Η Gazprom σημειώνει επίσης ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia αυξάνονται στο πλαίσιο μιας διμερούς μακροπρόθεσμης σύμβασης με την CNPC. Οι παραδόσεις τακτικά υπερβαίνουν τους ημερήσιους όγκους συμβολαίων.

Gazprom: Η Ευρώπη θα παγώσει τον χειμώνα ακόμη και αν γεμίσει τις αποθήκες της με φυσικό αέριο

Υπενθυμίζουμε πως λίγες ημερες πριν, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Alexey Miller υποστήριξε πως προβλέπει έναν δύσκολο και συνάμα δυστοπικό χειμώνα να βιώσουν τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την «κεφαλή» της εταιρείας, οι ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούσαν ακόμα να παγώσουν κατά τη διάρκεια ενός ισχυρού ψύχους αυτόν τον χειμώνα, παρά το γεγονός ότι η ήπειρος έχει σχεδόν γεμίσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου.
«Ο χειμώνας μπορεί να είναι ακόμη σχετικά ζεστός, αλλά μια εβδομάδα ή ακόμη και πέντε ημέρες με σκληρό κρύο είναι πολύ πιθανό.
Όπως επίσης πιθανό είναι ολόκληρες πόλεις, θεός φυλάξοι, να παγώσουν», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, στο Russian Energy Week στη Μόσχα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης