Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έτοιμη να στείλει 170 άρματα μάχης και 200 ​​οχήματα μάχης στη Λευκορωσία

Ρωσία: Έτοιμη να στείλει 170 άρματα μάχης και  200 ​​οχήματα μάχης στη Λευκορωσία
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας σημείωσε ότι το Κίεβο εργάζεται για το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στα σύνορα με τη δημοκρατία της χώρας του.
Σχετικά Άρθρα
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης μιας κοινής περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων, η Ρωσία θα στείλει 170 άρματα μάχης, 200 οχήματα μάχης, καθώς και έως και 100 πυροβόλα και όλμους στη Λευκορωσία. Αυτό ανακοίνωσε στο Twitter ο επικεφαλής του τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας Valery Revenko.
«Ο συνολικός αριθμός κατά την άφιξη στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας θα είναι μέχρι 9000 άτομα, περίπου 170 άρματα μάχης, έως και 200 AFV (τεθωρακισμένα οχήματα μάχης) και έως 100 πυροβόλα και όλμους με διαμέτρημα άνω των 100 mm», έγραψε ο Revenko.
Στις 10 Οκτωβρίου 2022, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko ανακοίνωσε τις αυξημένες απειλές που προέρχονται από δυτικές χώρες κατά της δημοκρατίας της χώρας του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν χρειαστεί, η Πολωνία μπορεί να τραβήξει στρατεύματα στα σύνορα της Λευκορωσίας σε λίγες ώρες.
Επίσης, σύμφωνα με τον Lukashenko, το Μινσκ προειδοποιήθηκε μέσω ανεπίσημων καναλιών για χτυπήματα κατά της Λευκορωσίας από το έδαφος της Ουκρανίας.
Σημείωσε ότι το Κίεβο εργάζεται για το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στα σύνορα με τη δημοκρατία της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης