Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Βουλευτής έσπασε... το τηλέφωνο με σφυρί κατά τη διάρκεια ομιλίας προειδοποιώντας ενάντια στον νέο νόμο για τα fake news

Τουρκία: Βουλευτής έσπασε... το τηλέφωνο με σφυρί κατά τη διάρκεια ομιλίας προειδοποιώντας ενάντια στον νέο νόμο για τα fake news
Καθώς χτυπούσε το τηλέφωνο με ένα σφυρί στο κοινοβούλιο, ο Burak Erbay εξέδωσε μια προειδοποίηση στους Τούρκους, λέγοντας: «Έχετε μόνο μία ελευθερία, το smartphone στην τσέπη σας που έχει Instagram, Facebook, YouTube με τα οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε»

Τούρκος βουλευτής έσπασε ένα τηλέφωνο με σφυρί κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας καθώς εναντιώθηκε στον λεγόμενο νόμο «παραπληροφόρησης και ψεύτικων ειδήσεων» που ψηφίστηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο αργά στις 13 Οκτωβρίου.

Καθώς χτυπούσε το τηλέφωνο με ένα σφυρί στο κοινοβούλιο, ο Burak Erbay εξέδωσε μια προειδοποίηση στους Τούρκους, λέγοντας: «Έχετε μόνο μία ελευθερία, το smartphone στην τσέπη σας που έχει Instagram, Facebook, YouTube με τα οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε. Εάν ο νόμος περάσει από το κοινοβούλιο, μπορείτε να σπάσετε τα τηλέφωνά σας και να τα πετάξετε έτσι — νεαρά αδέρφια και αδερφές μου».
Μετά την ψήφιση του νόμου, η θα μπορούν να φυλακίζονται για διάδοση «παραπληροφόρησης». Είπε ότι η νομοθεσία ισοδυναμούσε με λογοκρισία χωρίς προηγούμενο.
Ο νόμος προτάθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Erdogan, το οποίο είπε ότι στοχεύει στη ρύθμιση των διαδικτυακών δημοσιεύσεων, στην προστασία της χώρας και στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. 
Η νομοθεσία έχει τεθεί σε ισχύ με την μακροχρόνια προοπτική των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών, που πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, σε εξέλιξη. 
Καθώς τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία είναι φιλοκυβερνητικά, οι Τούρκοι που αναζητούν ανεξάρτητη κάλυψη και συζήτηση για τις υποθέσεις της Τουρκίας συχνά στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης