Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of America: Στα 7,1 δισ. δολ. τα κέρδη γ΄τριμήνου 2022, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Bank of America: Στα 7,1 δισ. δολ. τα κέρδη γ΄τριμήνου 2022, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις
Η Bank of America σημείωσε κέρδη 7,1 δισ. δολαρίων ή 81 σεντς ανά μετοχή

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη της Bank of America στο γ' τρίμηνο 2022,  χάρη στα οφέλη της αύξησης των επιτοκίων.
Με τις JPMorgan Chase, Citigroup και άλλες τράπεζες να έχουν ήδη δημοσιεύσει ισχυρά αποτελέσματα την Παρασκευή, οι επενδυτές της Bank of America ήταν σίγουροι για τις προοπτικές της τράπεζας.
Όπως και με τις τράπεζες που έχουν ήδη ανακοινώσει, η Bank of America είδε πτώση των κερδών της σε ετήσια βάση λόγω της επιβράδυνσης της δραστηριότητας της επενδυτικής τραπεζικής και της μέτριας αύξησης των αποθεματικών εν αναμονή μιας ασθενέστερης οικονομίας.
Μεγάλο μέρος αυτής της πτώσης, ωστόσο, αντισταθμίστηκε από την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, καθώς η τράπεζα επωφελείται από τις κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια.
Η Bank of America σημείωσε κέρδη 7,1 δισ. δολαρίων ή 81 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της FactSet για τα 6,4 δισ. δολάρια ή 78 σεντς ανά μετοχή.
Τα έσοδα ύψους 24,5 δισ. δολαρίων ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 23,5 δισ. δολάρια.
Στο προηγούμενο τρίμηνο του έτους, η Bank of America είχε κέρδη 7,7 δισ. δολάρια με έσοδα 22,8 δισ. δολάρια.
Μεγάλο μέρος του κέρδους στα έσοδα οφειλόταν στα καθαρά έσοδα από τόκους που σκαρφάλωσαν κατά 24% στα 13,8 δισ. δολάρια.
Από τις μεγάλες τράπεζες, η Bank of America είναι εκείνη που εκτιμάται ότι θα τα πάει καλύτερα στην τρέχουσα συγκυρία.
Η αύξηση των επιτοκίων διευρύνει τη διαφορά μεταξύ των τόκων που κερδίζει η τράπεζα από τα δάνεια και των τόκων που πληρώνει για τις καταθέσεις.
Η τράπεζα είδε τα υπόλοιπα των δανείων της να αυξάνονται κατά 12% σε ετήσια βάση χάρη στην αύξηση του εμπορικού δανεισμού και των νοικοκυριών που έβαλαν περισσότερα χρήματα στις πιστωτικές τους κάρτες.
«Εξακολουθούμε να βλέπουμε ισχυρή οργανική ανάπτυξη πελατών σε όλες τις δραστηριότητές μας, με την αυξημένη δραστηριότητα των πελατών να συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων κατά 8%.
Οι καταναλωτές πελάτες μας στις ΗΠΑ παρέμειναν ανθεκτικοί με ισχυρά, αν και βραδύτερα αυξανόμενα, επίπεδα δαπανών και εξακολουθούσαν να διατηρούν αυξημένα ποσά καταθέσεων», δήλωσε τη Δευτέρα ο Brian Moynihan, διευθύνων σύμβουλος της Bank of America.

Εξοπλισμένη κόντρα στην ύφεση

Η Bank of America εμφανίζεται εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ύφεση, σημειώνει το Dow Jones Newswire.
Η τράπεζα πήρε σκληρά μαθήματα κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007-09 και έκτοτε είναι πολύ πιο πειθαρχημένη στη στρατηγική ανάπτυξής της.
Παρόλα αυτά, όπωςκαι οι ανταγωνιστές της, αύξησε τις προβλέψεις της για πιστωτικές ζημίες κατά 900 εκατ. δολάρια, αντανακλώντας μια μέτρια δημιουργία αποθεμάτων και μια αύξηση των καθαρών χρεώσεων.
Αν και τα νέα από τις τράπεζες μέχρι στιγμής δεν ήταν σπουδαία, πολλές από αυτές, όπως η JPMorgan, η Citigroup και η Wells Fargo, είδαν τις μετοχές τους να κερδίζουν μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι δανειστές μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις.
Η μετοχή σημείωνε άνοδο 2,8% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.
Οι μετοχές της Bank of America έχουν υποχωρήσει σχεδόν 29% φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης