Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 3 μηνών οι τιμές φυσικού αερίου - Στα 135 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Σε χαμηλά 3 μηνών οι τιμές φυσικού αερίου - Στα 135 ευρώ ανά μεγαβατώρα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να προτείνει έναν προσωρινό μηχανισμό για την αποτροπή ακραίων αυξήσεων των τιμών
Οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν λόγω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει περισσότερα μέτρα για να περιορίσει τη μεταβλητότητα στην αγορά της, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ενεργειακή κρίση.
Τα συμβόλαια αναφοράς υποχώρησαν έως και 6,9% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον μηνών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να προτείνει έναν προσωρινό μηχανισμό για την αποτροπή ακραίων αυξήσεων των τιμών στις συναλλαγές παραγώγων μέσω ενός δυναμικού ορίου για τις συναλλαγές στην ολλανδική αγορά διευκόλυνση μεταφοράς τίτλων, σύμφωνα με σχέδιο εγγράφου που είδε το Bloomberg News.

Αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις

Η αγορά έχει δείξει ευαισθησία στις παρεμβάσεις της ΕΕ για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης που έχει τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό και έχει φέρει τις οικονομίες στα πρόθυρα της ύφεσης.
Ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ αναμένεται να προτείνει την Τρίτη μια δέσμη μέτρων για την άμβλυνση των επιπτώσεων των απότομων περικοπών της προμήθειας της Ρωσίας στις εταιρείες και τους καταναλωτές.
Το σχέδιο θα συζητηθεί από τους ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής τους στις 20-21 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.
Το ολλανδικό φυσικό αέριο του επόμενου μήνα, ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς, ήταν 4,9% χαμηλότερα στα 135 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το χαμηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τις 29 Ιουνίου.
Παρόλα αυτά, η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία συνεχίζει να φέρνει τον κίνδυνο διακοπής των προμηθειών φυσικού αερίου που περνούν από τη χώρα.
Προς το παρόν, οι ροές διαμετακόμισης παραμένουν σταθερές, αν και στα μειωμένα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης