Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Αποτρέψαμε επιθέσεις από τρομοκράτες που εκπαιδεύονται σε Πολωνία – Ουκρανία

Λευκορωσία: Αποτρέψαμε επιθέσεις από τρομοκράτες που εκπαιδεύονται σε Πολωνία – Ουκρανία
Οι συλληφθέντες στρατολογήθηκαν από την BYPOL, μια οργάνωση που η Λευκορωσία χαρακτηρίζει τρομοκρατική όπως και την αντιπολίτευση στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας απέτρεψαν μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα, θέτοντας υπό κράτηση πολλά άτομα  ως ύποπτους ότι σχεδίαζαν δολιοφθορά, μετέδωσε την Κυριακή (16/10/2022) το τηλεοπτικό κανάλι Belarus-1.
Οι συλληφθέντες στρατολογήθηκαν από την BYPOL, μια οργάνωση που η Λευκορωσία χαρακτηρίζει τρομοκρατική όπως και την αντιπολίτευση στο εξωτερικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι ύποπτοι φέρονται να έλαβαν εντολές τοποθέτησης βόμβας μέσω Telegram.
Οι συλληφθέντες ομολόγησαν και είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την έρευνα, ανέφερε το Belarus-1.
«Η οργάνωση BYPOL είναι ένα έργο των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών που χρηματοδοτείται και ενισχύεται γενναιόδωρα για μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Λευκορωσίας Gennady Kazakevich.

Εκπαίδευση στην Πολωνία

«Πρόσφατα, μεταξύ άλλων σε σχέση με την ειδική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας, αυτή η ομάδα στόχευσε σε μια βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης στη Λευκορωσία», είπε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «μέλη παράνομων στρατιωτικών σχηματισμών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποτελούν μέρος αυτής της οργάνωσης, εκπαιδεύονται στην Πολωνία και αποκτούν εμπειρία μάχης στο έδαφος της Ουκρανίας».
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εσωτερικών και του τμήματός του για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, «ελέγχουν την επιχειρησιακή κατάσταση και τις συνωμοσίες των εχθρών μας», είπε ο Gennady Kazakevich.
«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, σκληρά και, κυρίως, αποτελεσματικά σε κάθε εκδήλωση τρομοκρατικής ή εξτρεμιστικής απειλής», κατέληξε, σύμφωνα με το Tass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης